23. maj 2019
I to omgange har der været demonstration foran Holbæk Kommunes administrationsbygning i Kanalstræde i Holbæk - her senest den 8. januar. Trods den udtalte modstand ser der nu ud til at være et sikkert flertal for en placering i Snævre Vest.
I to omgange har der været demonstration foran Holbæk Kommunes administrationsbygning i Kanalstræde i Holbæk - her senest den 8. januar. Trods den udtalte modstand ser der nu ud til at være et sikkert flertal for en placering i Snævre Vest.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Større flertal for biogas-placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Større flertal for biogas-placering
Holbæk - 16. januar 2019 kl. 11:36
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt tegner til, at der kan samles et flertal på 19 ud af 31 medlemmer i Holbæk Kommunalbestyrelse for at arbejde videre med at placere et biogasanlæg i Snævre Vest.

arrow Læs også: Et flertal ønsker at gå videre med biogasanlæg

Sidst på formiddagen i dag meddelte Lokallisten for hele Holbæk Kommune (LL), at dens tre medlemmer stemmer for placeringen. Dertil kommer, at SF har indtaget et nyt standpunkt, så partiets enlige medlem i kommunalbestyrelsen, Bente Juul Röttig, i formiddags ved behandlingen i økonomiudvalget ligeledes stemte for en placering i Snævre Vest. Så sent som 4. januar i år forklarede hun ellers i et læserbrev i dagbladet Nordvestnyt, at partiet gik ind for et anlæg op ad Miljøcentret ved Audebo.

Kommunalbestyrelsen træffer den endelige beslutning den 23. januar.

Gruppeformand for LL, Lars Qvist, oplyste i formiddags, at medlemmerne er trygge ved placeringen i Snævre Vest, hvor alle love og afstandskrav overholdes.

Listens medlemmer har tillid til, at Holbæk Kommune vil sikre, at et biogasanlæg holder sig inden for alle grænseværdier og i øvrigt leverer den reduktion på 8-11,5 procent af kommunens samlede udledning, som er stillet i udsigt.

SF's ja til en placering Snævre Vest fremgår af en pressemeddelelse, der blev udsendt sent tirsdag aften. Her skriver Bente Juul Röttig, at »SF har efter svære overvejelser besluttet at sige ja til, at et kommende biogasanlæg placeres ved Snævre Vest, selvom vi fortsat ikke mener, at det er den bedste placering«.

Opbakningen til placeringen i Snævre Vest skyldes blandt andet, at man i SF er rigtig glade for, at der med det påtænkte biogasanlæg er mulighed for en god begyndelse for en markant lokal klimaindsats i landbruget.

- Vi kan med et lokalt biogasanlæg være med til at stoppe, at ubehandlet staldgylle ender på de meget store landbrugsområder, vi har i Holbæk Kommune, skriver Bente Juul Röttig.

Ved et temamøde mandag i kommunalbestyrelsen viste det sig blandt andet, at de alternative placeringer, som SF ønskede, ville kræve en ændret infrastruktur, som ville koste 5-20 millioner kroner på anlægsbudgettet, hvilket man ikke var i stand til at finde, skriver Bente Juul Röttig i pressemeddelelsen.

I forbindelse med biogasanlægget foreslår både LL og SF, med lidt variationer, at der nedsættes en gruppe med deltagelse af blandt andre lokale borgere, der skal følge driften.

Med meldingerne fra SF og Lokallisten ser der ud til at være sikkerhed for - så sikkert som det nu kan være i denne sag - at mindst 19 ud af 31 medlemmer i kommunalbestyrelsen 23. januar vil stemme for placeringen i Snævre Vest.

Det er otte af ni socialdemokratiske medlemmer (Christina Hvass Hansen stemmer nej eller undlader at stemme). Dertil kommer fire fra DF, tre fra LL, to fra LA, Jarl Falk Sabroe fra R og Bente Juul Röttig fra SF.

arrow Video: Tredje demonstration mod biogas mødte politikere
23. januar 2019 kl. 18:12 Opdateret: kl. 19:06
arrow Lugter det fra et biogasanlæg?
22. januar 2019 kl. 12:05 Opdateret: kl. 10:55
arrow Biogas skræmmer huskøbere
21. januar 2019 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk