26. juni 2019
Læge Henrik Jepsen når kun at betjene borgere på Orø i et halvt år. Når han stopper til maj, skal stillingen genopslås, mener regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen. Foto: Thomas Olsen
Læge Henrik Jepsen når kun at betjene borgere på Orø i et halvt år. Når han stopper til maj, skal stillingen genopslås, mener regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stilling som ølæge skal slås op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stilling som ølæge skal slås op
Holbæk - 21. januar 2019 kl. 19:34
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Truslen om et Orø uden en lægebetjening skal fjernes, mener udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Sjælland. Et enigt udvalg har valgt ikke at følge en indstilling fra administrationen om at droppe lægebetjeningen på øen og i stedet lade øboerne frit vælge en læge med ledige pladser på Sjælland.

Udvalget indstiller, at der skal søges efter en ny, praktiserende læge, når den nuværende Henrik Jepsen stopper med udgangen af april i år.

Udvalgets formand og Orøborger Nicolai Nicolaisen (S) erkender, at det i en tid med lægemangel kan blive svært at få en praktiserende læge til at slå sig ned eller oprette en satellitklinik nogle dage om ugen.

Men forsøget skal gøres, mener udvalget.

Lykkes det ikke, er næste skridt at udbyde praksissen, men en udbudsklinik giver ifølge Nicolai Nidolaisen især mennesker med kroniske sygedomme problemer.

- De får ikke en fast læge, da klinikkernes læger er vikarer, blandt andet ansættes pensionerede læger en måned ad gangen, siger han til Nordvestnyt mandag.

Udbudsklinikker er drevet af private, og ønsker ingen at byde ind, er sidste skridt en regionsklinik, som Nicolai Nicolaisen kan se muligheder i.

- Region Sjælland ansætter en læge eventuelt kombineret med en stilling på et sygehus. Der er også en mulighed i at ansætte en sygeplejerske under supervison af en læge, tilføjer han.

Henrik Jepsen overtog lægeprakssisen i oktober 2018, samtidig med han overtog en lægepraksis i Ringsted. Modellen var en satellitklinik to gange om ugen med læge og sygeplerske og sygeplejerske en gang om ugen. Han opsagde allerede samme måned aftalen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk