2. juni 2020
Ejerne af Maglesøvej 6 (det nu lukkede traktørsted) har tabt sagen i Miljø- og Fødevareklagenævnet, som har givet Holbæk Kommune medhold i, at stien, der løber på forpladsen foran ejendommen, ikke kan nedlægges.
Ejerne af Maglesøvej 6 (det nu lukkede traktørsted) har tabt sagen i Miljø- og Fødevareklagenævnet, som har givet Holbæk Kommune medhold i, at stien, der løber på forpladsen foran ejendommen, ikke kan nedlægges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sti ved Maglesø må ikke sløjfes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sti ved Maglesø må ikke sløjfes
Holbæk - 27. april 2019 kl. 08:16
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Miljø- og Fødevareklagenævnet har afgjort, at ejerne af Maglesøvej 6 ved Maglesø ikke må nedlægge en sti, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Ulovlig ekspropriation af sti

Stien har stor betydning for lokalbefolkningens rekreative anvendelse af området, mener nævnet.

Ønsket om mere privatliv og sikring af offentlighedens adgang til naturen har de seneste år været på kollisionskurs omkring istidssøen Maglesø. Ejerne af det nu lukkede traktørsted har blandt andet ønsket at ændre på stiføringen, så der ikke længere ville være offentlig adgang på stien mellem ejendommen og søen.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har nu blåstemplet Holbæk Kommunes tidligere afslag på ønsket. Klagenævnet har ved vurderingen af sagen navnlig lagt til grund, at stien har stor betydning for lokalbefolkningens rekreative anvendelse af området.

Ejerne af ejendommen har foreslået et andet stiforløb øst om ejendommen, hvor de allerede har anlagt en sti. Men den vil efter Miljø- og Fødevareklagenævnets »opfattelse ikke give den samme oplevelse af landskabets åbne overdrevskarakter og udsigt over søen«. Desuden ville den alternative sti have et kortere forløb end den nuværende sti, bemærker nævnet.

- Vi havde håbet, der kunne findes en anden løsning, så det er rigtig ærgerligt, siger Line Hede Rohde om afgørelsen.

Hun og hendes mand, Nels Hede Rohde, ejer Maglesøvej 6.

Derimod er der stor tilfredshed hos formanden for Holbæk Kommunes klima- og miljøudvalg, John Harpøth (DF).

- Det er dét, vi har kæmpet for. Argumentet har blandt andet været, at der ikke skulle ændres på stiføringen, fordi man her får helhedsindtrykket af området, siger John Harpøth.

arrow Føljetonen om Maglesø fortsætter
16. august 2019 kl. 18:14 Opdateret: kl. 15:16
arrow Lille sejr til husejere i lang tvist
22. juli 2019 kl. 17:46 Opdateret: kl. 14:17
arrow Nævn skal afgøre tvist om bolig
28. juni 2019 kl. 13:24 Opdateret: kl. 09:49
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk