19. juni 2021
To unge skal efter sommerferien begynde på Odsherreds Gymnasium i stedet for på Stenhus Gymnasium. Det er resultatet af det kapacitetsloft, regions­rådet har indført.
To unge skal efter sommerferien begynde på Odsherreds Gymnasium i stedet for på Stenhus Gymnasium. Det er resultatet af det kapacitetsloft, regions­rådet har indført.
Foto: Christina Quist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stenhus-loft sender to elever til Odsherreds Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Stenhus-loft sender to elever til Odsherreds Gymnasium
Holbæk - 11. maj 2021 kl. 21:35
Af Christina Quist og Marianne Nielsen

To ekstra elever.

Det er, hvad Odsherreds Gymnasium får ud af det såkaldte kapacitetsloft, som regionsrådet i Region Sjælland vedtog i januar for at sikre uddannelsesmiljøet på Odsherreds Gymnasium.

Ved at skære i kapaciteten på Stenhus Gymnasium forventede Region Sjælland nemlig, at unge fra Odsherred ikke vil kunne komme ind på Holbæk-gymnasiet, og at de i stedet vil kunne optages på Odsherreds Gymnasium.

arrow Læs også: Efter gymnasie-aftale: Rektor forventer ikke nyt loft over elever

I alt har Stenhus Gymnasium afvist 10-12 elever, der ellers havde gymnasiet i Holbæk som deres førsteprioritet. Derudover har gymnasiet i Holbæk p.t. 19 elever stående på venteliste, oplyser Per Farbøl, der er rektor på Stenhus Gymnasium.

Og ud af dem er der altså kun to, der i stedet skal begynde på en ungdomsuddannelse i Asnæs efter sommerferien, mens en tredje henvist har fundet en anden løsning, oplyser rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson.

- Det siger mig, at det ingen reel gavnlig betydning har for Odsherreds Gymnasium at lave et kapacitetsloft, for det er så få elever, man flytter, siger Per Farbøl.

Regionsrådsformand: Brug for andre redskaber

I Region Sjælland må regionsrådsformand Heino Knudsen (S) erkende, at kapacitetsloftet ikke er nok til at sikre flere elever på Odsherreds Gymnasium.

- Jeg må konstatere, at regionerne og gymnasierne har behov for andre redskaber. Det er afgørende for Region Sjælland, at der også i fremtiden er et gymnasialt tilbud i Odsherred. Ellers kan de unge få meget langt til skole, og vi risikerer, at de unge slet ikke får en ungdomsuddannelse. Det mener jeg ikke, at vi hverken menneskeligt eller økonomisk har råd til, siger han.

arrow Flertal aftaler strammere styring med pladserne på gymnasier
10. juni 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 16:08
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk