7. august 2020
De sidste forberedelser er gjort inden genåbningen af Stakladen på Hestedbedgård på Orø . På lørdag fejres, at der nu er brandsikret, og efter to år kommer der igen liv i laden. Foto: Jannick Ringius
De sidste forberedelser er gjort inden genåbningen af Stakladen på Hestedbedgård på Orø . På lørdag fejres, at der nu er brandsikret, og efter to år kommer der igen liv i laden. Foto: Jannick Ringius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stakladen er brandsikker og klar til musik og større arrangementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stakladen er brandsikker og klar til musik og større arrangementer
Holbæk - 30. juli 2020 kl. 15:48
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en festdag på flere måder, når Stakladen inviterer til genåbning den 1. august. Dels fejres, at træladen på Hestebdgård på Orø nu er brandsikret, og dels fejres det, at kulturlivet, foreninger og private på Orø kan vende tilbage med musikfestival, arrangementer, foredrag, aktiviteter og fester.

- Vi har sat en godkendt, brandsikret gipsvæg op mellem laden og beboelsesejendommen, som opfylder brandmyndighedernes krav, ligesom vores flugtveje er opgraderet. Det gode budskab er, at nu kan større arrangementer vende tilbage til Stakladen, siger Henning Deurell, formand for den selvejende institution Hestebedgård.

Coronavirus satte en stopper for Orø Musikforenings singer-songwriter festival Midsommerdage 2020, som i år skulle være vendt tilbage til Stakladen efter to års eksil først i forsamlingshuset og sidste år på Hegnegården.
Men i 2021 er Midsommerdage tilbage, hvor festivalen startede i 2015.

Åbningsdagen varer fra 15 til 17, og ud over at byde på noget at drikke og en tale håber bestyrelsen, at nogle gæster får lyst til at være med i det frivillige arbejde og kommer med ideer til, hvordan og til hvad, Stakladen skal bruges fremover.

Brandsikringen har kostet 75.000 kroner, som museet og kulturhuset har fået penge til fra erhvervsministeriets Landdistriktspulj..
Efter fire år med blandt andet musikfestival, folkedanserstævne, høstfester og julemarkeder i Stakladen uden reaktion fra myndigheder kom det bag på alle, da Holbæk Kommune forbød brug af Stakladen, da Orø Midsommerdage som de tidligere år sendte en orientering om festivalen 2018.
Forbuddet berørte ikke selve slægtsgårdens mindestuer, hvor der er rundvisninger og plads til mindre arrangementer.

Årsagen var manglende brandsikring, og den efterfølgende dialog var ifølge øboerne ikke konstruktiv, ligesom man savnede en forklaring på, hvorfor forbuddet først kom efter fire år.
Men nu er brandmyndighedernes krav opfyldt, og på lørdag er også alle retningslinjerne og anvisninger om corona-sikkerhed også opfyldt både med sprit og mulighed for at holde afstand, lover Henning Deurell.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk