16. juni 2021
Lærerne på AOF Sprogcenter Nordvest i Holbæk risikerer at skulle strejke. I så fald vil der ikke blive tilbudt danskundervisning til flygtninge, oplyser AOF forstander Kurt Elsberg. (Arkiv)
Lærerne på AOF Sprogcenter Nordvest i Holbæk risikerer at skulle strejke. I så fald vil der ikke blive tilbudt danskundervisning til flygtninge, oplyser AOF forstander Kurt Elsberg. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sprogskole udtaget til strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprogskole udtaget til strejke
Holbæk - 14. december 2018 kl. 15:25
Af Christina Quist

Underviserne på AOF Sprogcenter Nordvest i Holbæk risikerer fra 14. januar at skulle nedlægge arbejdet.

Det vil i så fald være en direkte konsekvens af, at forhandlingerne mellem Uddannelsesforbundet, der er sprogcenter-lærernes fagforbund, og arbejdsgiverorganisationen på sprogcenterområdet, FOAS, er brudt endegyldigt sammen.

FOAS repræsenterer alle oplysningsforbund, blandt andre AOF, LOF og FOF.

De to parter har forhandlet om en ny overenskomst i noget tid, men indtil videre er det ikke lykkedes at nå til enighed.

Derfor har Uddannelsesforbundet netop varslet strejke mod FOAS, og i den forbindelse er det lokale sprogcenter i Holbæk blevet udtaget til strejke.

AOF Sprogcenter Nordvest i Holbæk vil desuden blive ramt af omfattende blokader fra samme dato, hvis der ikke bliver indgået en aftale, og det ender med en konflikt.

Ifølge Kurt Elsberg, som er forstander på AOF Center Sjælland, som har sprogcentret, har man først lige modtaget strejkevarslet.

Han går ud fra, at en eventuel strejke vil omfatte alle de 25-28 undervisere i Holbæk.

- Jeg håber ikke, der kommer en konflikt. Men hvis den kommer, vil det have den konsekvens, at vi ikke kan undervise flygtningene i dansk, fortæller Kurt Elsberg.

Ifølge ham er der i øjeblikket 365 kursister på sprogcentret. Det er uklart, hvor mange af disse, der vil blive ramt, da det ikke er alle, der får undervisning på selve sprogskolen.

Inden 14. januar vil de to parter være blevet indkaldt til et møde i Forligsinstitutionen, og forligsmanden har mulighed for at udskyde konflikten i 14 dage.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk