11. juli 2020
50 meter bassinet i Holbæk Sportsby har nøjagtig den længde, det skal have. Det åbner for en masse mesterskabskonkurrencer i Holbæk. Foto: Mie Neel
50 meter bassinet i Holbæk Sportsby har nøjagtig den længde, det skal have. Det åbner for en masse mesterskabskonkurrencer i Holbæk. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsbyen afliver sejlivet rygte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsbyen afliver sejlivet rygte
Holbæk - 16. august 2019 kl. 09:35
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50 meter bassinet i Holbæk Sportsby har den længde, det skal have. Dansk Svømmeunion har netop godkendt bassinet, og det kan således bruges til alt fra lokale til internationale mesterskaber.

Længden på bassinet har ellers været genstand for et af de mest sejlivede rygter om fejl og mangler i sportsbyen.

På rygtebørsen har det forlydt, at bassinet skulle være nogle centimeter for kort. Det kunne derfor ikke bruges til officielle konkurrencer, fordi svømmerne så kunne tjene nogle millisekunder ved at svømme i Holbæk, sagde rygtet

Men det holder altså ikke. Da entreprenør Morten C. Henriksen hørte om rygterne, reagerede han ved at bestille en uafhængig landmåler til at kontrollere bassinlængden. Og den var, som den skulle være.

Landmålerens opmåling indgik i den dokumentation, som sportsbyen nu har præsenteret for Dansk Svømmeunion. Ud over længden er der også krav til, hvor meget strøm der må være i bassinet, når topsvømmere går efter rekorderne. Men også her lever sportsbyens svømmecenter op til alle krav.

- Jeg har modtaget dokumentation på bassinlængden og en måling på strøm i vandet. Alle værdier er i henhold til reglerne. Holbæk Sportsby vil kunne afviklet både nationale og internationale svømmemesterskaber på såvel 25 som 50 meter, siger Karsten Elm Heintz, teknik- og materielmedarbejder i Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse.

I meddelelsen betoner han også, at sportsbyen har mange fine udenoms faciliteter, som gør den velegnet til store svømmemesterskaber.

Før sportsbyen går efter et VM, skal der dog kigges lidt mere på tilskuerkapaciteten. »De helt store mesterskaber« vil kræve lidt mere, fremgår det af pressemeddelelsen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk