18. juni 2019
Holbæk Byråd skal torsdag aften tage stilling til, om der skal siges ja eller nej til at indgå en kontrakt med konsortiet, der er kommet med et bud på opførelsen af Holbæk Sportsby. Illustration: Kullegaard A/S
Holbæk Byråd skal torsdag aften tage stilling til, om der skal siges ja eller nej til at indgå en kontrakt med konsortiet, der er kommet med et bud på opførelsen af Holbæk Sportsby. Illustration: Kullegaard A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsby-økonomi splitter byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsby-økonomi splitter byråd
Opdateret 21. april 2016 kl. 13:54
Holbæk - 20. april 2016 kl. 16:36
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det bliver med garanti ikke et enigt byråd, der torsdag aften siger ja eller nej til et tilbud om opførelse af et svømme-, idræts- og sundhedscenter i Holbæk.

Det har dog tegnet til, at der vil være et flertal for et ja, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag. Når det ikke kan fastslås med fuld sikkerhed, at der er et flertal for projektet, skyldes det, at den politiske leder af den socialdemokratiske byrådsgruppe, Christina Krzyrosiak Hansen, ikke ønsker at udtale sig om gruppens holdning før byrådsmødet. Ifølge hendes melding skyldes det dog ikke, at der er uro i den socialdemokratiske gruppe.

Efter et genudbud af opgaven er der kun kommet et enkelt bud på opgaven, nemlig fra et konsortium bestående af Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, Hagested, og flere andre med navnet Holbæk Sportsby.

Budsummen holder sig inden for de 325 millioner kroner, som har været sat som det maksimale beløb. Men modstanderne af projektet mener, at det allerede overskrider det budgetterede, fordi en opgørelse viser, at den samlede anlægssum løber op i 363,5 millioner kroner, altså 38,5 millioner kroner mere end de 325 millioner kroner. Det er inklusive det, der betegnes som afledte udgifter til projekt- og byggemodningsudgifter samt bortkørsel af jord.

Søren Stavnskær (LA) og John Harpøth (DF) er blandt dem, der vil stemme nej til projektet i morgen.

- Det er vel den samlede udgift, der skal regnes med. Jeg har det dårligt med at bruge så mange penge, samtidig med at økonomien ikke er til det, siger Søren Stavnskær.

- Man bør være ærlige og forklare, at det er 363,5 millioner kroner, der er den samlede pris, siger John Harpøth.

Borgmester Søren Kjærsgaard (V), der er en varm fortaler for projektet, siger, at beløbet på 363,5 millioner kroner, har været kendt af byrådet længe, da der tidligere er bevilget de 38,5 millioner kroner til forskellige formål. Midlerne kommer fra forskellige konti i det kommunale budget.

Han påpeger også, at der kommer indtægter fra salget af Holbæk Have, i første omgang ved salget af den del, der husede den gamle Brunhøjskole og senere endnu mere, når arealerne med de nuværende idrætsfaciliteter kan sælges.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk