31. oktober 2020
Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, der også er totalentreprenør på Holbæk Sportsby, står også for den praktiske udførelsen af byggeriet af sportellet, mens en nystiftet selskab står for finansieringen.
gallery icon

Se billedserie

Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, der også er totalentreprenør på Holbæk Sportsby, står også for den praktiske udførelsen af byggeriet af sportellet, mens en nystiftet selskab står for finansieringen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportel opføres af 26 lokale investorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportel opføres af 26 lokale investorer
Holbæk - 25. maj 2019 kl. 13:57
Af Kaj Ove Jensen

På initiativ af Sparekassen Sjælland-Fyn er 26 investorer gået sammen om et selskab, der står for etableringen af sportellet ved Holbæk Sportsby med 38 værelser. Flere investeringer kan følge senere, skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

arrow Læs også: Sportsbyen i startblokken

Støbearbejdet til sportellet gik i gang for tre uger siden, og elementerne er nu ved at blive rejst. Værelserne skulle gerne stå klar til 1. august, hvor badmintonspillerne fra Badminton Europes Centre of Excellence skal rykke ind på 27 af de 38 værelser.

Hidtil har det ikke været afklaret, hvem der skulle sørge for etableringen af sportellet (sammentrækning) af sport og hotel. Men nu er Holbæk Sportel A/S stiftet. En kreds på 26 lokale investorer er gået sammen, efter at initiativet er kommet fra Sparekassen Sjælland-Fyn.

Administrerende direktør Lars Petersson fortæller, at der for godt 14 dage siden blev inviteret en kreds af lokale erhvervsfolk til et møde.

- Det afgørende har været, at alle investorer, uanset bankforbindelse, har interesse for udviklingen af vores by. Det er vel første gang i nyere tid, at så mange lokale virksomheder er gået sammen for at udvikle noget, siger Lars Petersson.

De fleste investorer har skudt 100.000-200.000 kroner ind i Holbæk Sportel A/S.

12. juni er der generalforsamling med valg af bestyrelse. Og ejerkredsen, hvor der stadig er plads til flere, skal udpege en ledelse til driften af sportellet.

- Jeg tror, der er lagt kimen til, at der kan ske noget mere, hvis investorerne har mod på og lyst til det. Der er mange, der banker på i Holbæk, siger Lars Petersson.

Det kan synes noget sent, at der først kommer styr på, hvem der skal etablere sportellet, efter at opførelsen fysisk er gået i gang. Og knap fem måneder efter at sportsbyen skulle være åbnet - åbningen sker torsdag i næste uge.

Nordvestnyt har spurgt formanden for Fonden Holbæk Sportsby, Morten C. Henriksen, om det var meningen, at fonden selv skulle have opført sportellet.

- Det har ikke været endeligt afklaret, om fonden skulle stå for sportellet. Det har heller ikke været udelukket, at det kunne være fonden, forklarer Morten C. Henriksen, som medgiver, at afklaringen er kommet sent i forløbet.

Er det endt med ikke at blive fonden, fordi der ikke er økonomisk mulighed for det?

- Det var fra starten ikke meningen, at fonden skulle stå for sportsbyens restaurant, der skulle forpagtes ud. Men nu er det fonden, der står for den, og det har krævet nogle millioner. Der er også bund i os, og banken skal også være med. Jeg synes, det er en god løsning med dannelsen af selskabet, hvor vi får nogle flere interesser med ind, siger Morten C. Henriksen.

Både Fonden Holbæk Sportsby og Entreprenør Morten C. Henriksen A/S har Sparekassen Sjælland-­Fyn som bankforbindelse.

arrow Nu er Holbæk Sportsby klar til start
16. maj 2019 kl. 18:31 Opdateret: kl. 18:37
arrow Sportsby-forsinkelse koster administrationen millioner
08. maj 2019 kl. 15:15 Opdateret: kl. 15:15
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk