22. september 2021
Normalt står den store scene med siden til bygningen, når der er Spirefestival. Men ved »Sommer på Hvidegaard« bliver den vendt ud mod pladsen, så der kan skabes en mere intim stemning under de store træer.
gallery icon

Se billedserie

Normalt står den store scene med siden til bygningen, når der er Spirefestival. Men ved »Sommer på Hvidegaard« bliver den vendt ud mod pladsen, så der kan skabes en mere intim stemning under de store træer.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spirerne gør klar til mini-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Spirerne gør klar til mini-festival
Holbæk - 30. juli 2021 kl. 06:07
Af Palle Mogensen

Der skal slås noget græs og fjernes en del ukrudt på pladsen ved Hvidegaard på Udbyvej på Tuse Næs.

For det er over 750 dage siden, at der sidst blev afviklet Spirefestival på stedet, og i mellemtiden har naturen taget over.

Det er egentlig helt i Spirernes ånd, men når der nu skal afvikles »Sommer på Hvidegaard« på lørdag, skal det gerne være sådan, at der er plads til både scene, legeplads og publikum.

»Sommer på Hvidegård« er en mindre udgave af musik- og kunstfestivalen Spirefestival, som arrangørerne har været nødt til at aflyse i år og sidste år på grund af coronaen.

- Vi kunne simpelthen ikke holde ud, at vi igen helt måtte undvære vores festival. Derfor blev vi enige om at lave »Sommer på Hvidegaard«, fortæller Anna Weber Henriksen, der er en af initativtagerne til Spirefestival.

- Ja, og da det hele kører på frivillig basis, er det også vigtigt, at vi frivillige stadigvæk kan samles og ikke glider fra hinanden, fordi der går for lang tid, supplerer Kent Tonsgaard, der står for pr og kommunikation.

Festival i miniformat

»Sommer på Hvidegaard« er som nævnt en miniudgave af Spirefestival, og da sn.dk kiggede forbi onsdag var en snes frivillige i gang med at gøre pladsen klar til rykindet på lørdag.

- Der er ikke så mange frivillige, som vi plejer at være. Men vi skal jo heller ikke lave så mange forberedelser som ved en Spirefestival, forklarer Kent Tonsgaard.

Han peger blandt andet på, at der i år kun bygges en enkelt scene op, og at man ikke breder sig over så stort et areal som tidligere.

- Vi rykker det hele mere sammen, så vi får skabt en mere intim stemning omkring scenen, fortæller Kent Tonsgaard.

Samtidig er der planer om at spænde sejl ud over området, så hvis der skulle komme en regnbyge, så undgår man, at det hele bliver vådt.

Spirefestival har hele tiden været en festival, hvor der har været plads til alle generationer.

Noget for store og små

Sådan bliver det også med »Sommer på Hvidegaard«, hvor der lægges ud med musikteater for børnefamilierne og sluttes af med musik af den mere danseglade slags.

Der bliver plads til maksimalt 200 publikummer og 50 frivillige på éndages-festivalen.

Og det giver mulighed for at give publikum en oplevelse, de kan være fælles om.

- Vi sørger for, at der ikke kommer til at ske flere ting på én gang. Det vil sige, at alle skal have mulighed for at få den samme oplevelse. Det er også derfor, at der arrangeres fællesspisning, forklarer Anna Weber Henriksen.

»Sommer på Hvidegaard« slår dørene op på lørdag klokken 11.30, og det hele slutter klokken 22, så de sidste kan nå bussen til Holbæk.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk