15. juni 2021
Som noget af det første fik spejderne bygget et spisebord, blandt andet ved hjælp af granrafter. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Som noget af det første fik spejderne bygget et spisebord, blandt andet ved hjælp af granrafter. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejderlejr i baghaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejderlejr i baghaven
Holbæk - 08. juli 2020 kl. 14:20
Af Jørgen Juul

2020 er et helt specielt år for De grønne Pigespejdere i Holbæk. Det er nemlig året, hvor de har 100-års jubilæum.

Men det er også et år med coronavirus. Det gjorde i en periode spejderaktiviteterne til noget, der foregik på en skærm, og det betød to aflyste sommerlejre. Først blev en lejr i Arresøcentret aflyst, derefter en i Brorfelde.

Spejdere er praktiske mennesker. Det blev løst med en hurtigt arrangeret sommerlejr i en baghave i Vipperød.

Sommerlejren i Arresøcentret ville formentlig have samlet et sted mellem 300 og 400 grønne spejdere og lejren i Brorfelde et par hundrede. Sådan blev det altså ikke.

Til gengæld blev »Troldefine-lejren« på Sandbakkevej lige i nærheden af byskiltet i Vipperød gennemført med 17 deltagere, 11 piger i alderen fra seks til 13 år samt seks ledere.

- Det er selvfølgelig en anden slags lejr, end det ville være blevet i Arresøcentret og Brorfelde. Men det er en god lejr, og vi hygger os med rafte-byggerier, bål, madlavning, hike og alt muligt andet, siger Anne Munk Larsen, tropleder hos De grønne Pigespejdere i Holbæk, der til hverdag har adresse i »Smut-Ind« på Kapellanvej i Holbæk.

Det er hos Anne Munk Larsen og hendes mand, Niels Terp Larsen, de lokale, grønne spejdere holder »Troldefine-lejr«

Spejderne ankom søndag og gik straks i gang med at sætte telte op, bygge spisebord og i det hele taget gøre lejren klar.

På hike til Tadre Mølle
De yngste forlod lejren i går, tirsdag. Da drog de store på hike til Tadre Mølle i Lejre Kommune, hvor de efter en gåtur på 13 kilometer nåede frem til et område med både sheltere og plads til telte.

I morgen, torsdag, slutter det hele, og forældrene er inviteret til lejrbål på Sandbakkevej.

Og for en ordens skyld: Baghaven hos Anne Munk Larsen og Niels Terp Larsen er noget større, end den slags plejer at være. De råder over knap syv tønder land med plads til både hestefold og træer og et stort område, der godt at sætte telte op på.

- Pigerne har jo af gode grunde ikke kunnet knytte nye venskaber, som de gør på de store lejre. Men vi fik i hast arrangeret en sommerlejr, og for fem af pigernes vedkommende var det første gang, de var på spejderlejr, siger Anne Munk Larsen.

Da coronaen ramte for nogle måneder siden, blev spejderaktiviteter noget, der kom til at foregå indendørs foran en skærm. Midt i maj var De grønne Pigespejdere i Holbæk tilbage til det almindelige spejderliv på Kapellanvej i Holbæk - og de fik altså også en sommerlejr i jubilæumsåret, selv om lejren ikke blev helt, som den slags plejer ...

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk