28. september 2020
Det var i Haveforeningen Rørvangsparken, at den 48-årige mand i august mistede livet efter, at han var blevet stukket i halsen med en steakkniv.
gallery icon

Se billedserie

Det var i Haveforeningen Rørvangsparken, at den 48-årige mand i august mistede livet efter, at han var blevet stukket i halsen med en steakkniv.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spark til hund førte til dræbende knivstik i kolonihave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spark til hund førte til dræbende knivstik i kolonihave
Holbæk - 24. januar 2019 kl. 12:59
Af Morten D. Christensen

Var det et bevidst forsøg på at skade en 48-årig mand, eller var det nødværge, da en en 59-årig mand fredag den 31. august i et kolonihavehus i Holbæk stak en steakkniv i halsen på den 48-årige, så døde af blodtab?

arrow Læs også: Frifindelse står ved magt i sag om dødsvold

Det er omdrejningspunktet for retssagen mod den 59-årige mand fra Holbæk, der ved Retten i Holbæk er tiltalt for vold af særlig farlig karakter med døden til følge.

Den 59-årige nægter sig skyldig, og hans forsvarer, Susanne Ravn, lod på retssagens første dag onsdag forstå, at hun ønsker ham frifundet på grund af nødværge.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Den pågældende aften omkring klokken 19.10 opsøgte den nu afdøde mand selv den 59-årige hos en fælles bekendt i et kolonihavehus på Solsikkevej i Haveforeningen Rørvangsparken i Holbæk.

Ifølge vidneforklaringer var den 48-årige vred over, at den nu tiltalte mand havde sparket hans rottweiler tidligere samme dag et andet sted i haveforeningen.

I kolonihavehuset befandt den 59-årige og husets ejer sig. De fortalte begge i retten, at den 48-årige kom ind i huset og gik direkte hen til den 59-årige, der sad ved et bord, og begyndte at slå på ham.

- Han kommer ind og stryger direkte over til den 59-årige (navn udeladt, red.) og vælter ham ned fra stolen og slår ham helt vildt, forklarede det eneste vidne, der var til stede, da knivstikket faldt.

Ifølge ham stoppede den 48-årige først med at slå, da han pludselig sagde noget i retning af, at »han har stukket mig«. Vidnet så ikke selv, at der blev stukket med en kniv.

Den 59-årige, der efterfølgende fik konstateret flere brud på næsen og adskillige mærker efter vold i både ansigtet og andre steder på kroppen, kunne i retten ikke huske selve knivstikket. Men han sagde, at han havde taget en steakkniv fra opvaskebakken i køkkenet, da han så, at den 48-årige var på vej op ad havegangen mod kolonihavehuset.

- Jeg ville have noget at holde ham væk med. Jeg tænkte ikke på, om det kunne være noget andet end en kniv, lød det fra den tiltalte.

Baggrunden for det blodige opgør mellem de to mænd var en episode tidligere samme dag ved et fælleshus i Haveforeningen Rørvangsparken i Holbæk.

Her havde den 59-årige sparket ud efter den 48-åriges rottweiler og bedt den »skrubbe af«.

Han havde egentligt ikke tænkt sig at ramme hunden, men den blev ramt på kæben, forklarede han i retten.

Den 48-årige havde ikke selv set sparket, men han fik tilsyneladende nys om episoden, for ifølge den 59-årige ringede den vrede hundeejer til ham om aftenen, mens han sad hos en bekendt i hans kolonihavehus og drak øl. Den 59-årige havde i forvejen drukket otte-ti øl og nogle bittere i løbet af dagen.

- Han siger meget aggressivt, at jeg har sparket hans hund, og at han nu er på vej hen til mig, og så lægger han på. Jeg prøver at ringe op til ham, men han tager den ikke, forklarede den 59-årige.

Politiets efterforskning har vist, at den 59-årige ganske rigtigt modtog et opkald på 14 sekunder fra den 48-årige. Det kom klokken 19.08 - altså blot to minutter før det tidspunkt, der er angivet som cirka-gerningstidspunktet for det dræbende knivstik.

Kort efter telefonopkaldet kom den 48-årige så gående op ad havegangen.

- Jeg regnede med, at han ville give mig et par flade. Jeg har tidligere set ham gøre det ved andre, og jeg frygtede, at det nu ville ske for mig. Jeg fandt en steakkniv i køkkenet for at have noget at holde ham væk med, og så satte jeg mig tilbage ved bordet, lød det fra den 59-årige, der tilføjede, at han holdt kniven under bordet, så den 48-årige ikke så den.

Den 48-årige gik ifølge de to andre mænd straks løs på den 59-årige med en bemærkning om, at han ikke skulle sparke hans hund.

Herefter kan den 59-årige ikke huske, hvad der skete i situationen.

- Jeg kan huske, at jeg får nogle slag, men så kan jeg ikke huske mere, sagde han.

Heller ikke kolonihavehusets ejer kunne fra sin plads i vidneskranken kaste meget mere lys over knivstikket.

- Jeg så ikke, at han blev stukket, men hørte den 48-årige sige, at han var blevet stukket. Jeg har heller ikke set den 59-årige tage kniven i køkkenet, forklarede den tiltaltes ven.

Efter at være blevet stukket forsvandt den 48-årige fra stedet. Han gik ind til naboen, som alarmerede 112.

Naboparret forklarede begge i retten, at de ikke havde bemærket noget usædvanligt fra nabohuset, før den stærkt blødende mand stod i deres have og sagde, at han var blevet stukket.

Trods naboparrets og de tilkaldte ambulancefolks ihærdige indsats for at standse blødningen, blev den 48-årige erklæret død en time senere.

Umiddelbart forinden var den 59-årige blevet anholdt på sin bopæl få hundrede meter fra gerningsstedet.

På gerningsstedet fandt politiet et knojern, som både husets ejer og den tiltalte nægtede at kende noget til.

En analyse af dna fra knojernet taler imod, at disse to mænd skulle have rørt ved det, mens det ikke har været muligt for retsgenetikerne af tekniske årsager at beregne sandsynligheden for, at det var den dræbte mands dna, der var på knojernet.

Der er ikke blevet fremlagt oplysninger i retten om, at knojernet skulle være blevet brugt i forbindelse med episoden i kolonihavehuset.

Sagen fortsætter 5. februar, hvor der skal afhøres flere vidner fra haveforeningen samt en retspatolog. Der ventes dom nogle dage senere, skriver Nordvestnyt.

arrow 48-årig stukket ihjel i kolonihave: 59-årig frifundet
08. februar 2019 kl. 12:35 Opdateret: kl. 13:26
arrow Dødeligt knivstik i kolonihave: Anklager kræver seks års fængsel
06. februar 2019 kl. 11:36 Opdateret: kl. 10:47
arrow Drab i kolonihave: 59-årig varetægtsfængslet
01. september 2018 kl. 17:21 Opdateret: kl. 17:21
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk