18. juni 2021
Sparekassen Sjælland-Fyns kvartalsregnskab, der blev offentliggjort i formiddags, viser et plus på 162 millioner kroner før skat.
Sparekassen Sjælland-Fyns kvartalsregnskab, der blev offentliggjort i formiddags, viser et plus på 162 millioner kroner før skat.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekassen leverer et flot plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassen leverer et flot plus
Holbæk - 05. maj 2021 kl. 10:54
Af Kaj Ove Jensen

Resultatet før skat lander på 162 millioner kroner i det kvartalsregnskab, som Sparekassen Sjælland-Fyn A/S med hovedsæde i Holbæk offentliggjorde i formiddags.

Det var ventet, at resultatet ville være fint, da sparekassen 15. april i en selskabsmeddelelse opjusterede forventningerne til resultatet for hele 2021. I stedet for et resultat før skat på 300-340 millioner kroner, ventes der et resultat på 350-425 millioner kroner.

- Vi har haft et overordentligt tilfredsstillende første kvartal. Og vi er faktisk i mål med de fire ambitiøse målsætninger fra den fireårige strategiplan Nye Veje, siger Lars Petersson, der er administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Høj indtjening per omkostningskrone

Målsætningerne blev formuleret i 2017 og handler om øget effektivitet, solid rentabilitet, høj indtjening per omkostningskrone og et robust finansielt fundament.

- Det er en stor glædens dag i sparekassen. Vi har været udfordret mange gange det seneste år, og det var nu, vi skulle levere, og det gør vi. Vi har barberet omkostningerne ned, og vi har taget store markedsandele. Det er en flot og tilfredsstillende fremgang, siger Lars Petersson, som giver roserne for succesen videre til sparekassens ansatte og til kunderne.

Opbakningen er til at mærke både internt og eksternt, tilføjer Lars Petersson, som samtidig understreger, at rigtig mange af kunderne også er aktionærer i sparekassen.

- Slår de store banker

Resultatet på 162 millioner kroner før skat er en stigning på 246 procent i forhold til samme periode sidste år. Der er en forretning af egenkapitalen på 19,2 procent før skat.

- Vi kan se, at næsten alle de store banker har afleveret kvartalsregnskaber, og vi slår dem alle i afkast på egenkapitalen. Det glæder vi os over, men vi er også ydmyge over, at en lille by har et pengeinstitut, der klarer sig så godt, siger Lars Petersson.

Han noterer sig, at aktiemarkedet kvitterer for den seneste tids resultater, så aktiekursen er steget med knap 40 procent alene i år.

- Resultatet betyder, at vi har styrken til at deltage i udviklingen og i særdeleshed det, der sker i Region Sjælland, siger Lars Petersson.

Han peger på, at det er godt gang i bolighandlerne, og nu er Kalundborgmotorvejen også godt på vej.

Selvom sparekassen har opfyldt de finansielle målsætninger for nu, vil der stadig være fokus på at tiltrække flere privat- og erhvervskunder på Sjælland og Fyn.

Tal fra regnskabet

Nogle af tallene fra kvartalsregnskabet viser, at nettorenteindtægterne stiger med seks procent, mens omkostningsniveauet falder med fire procent. Basisindtjeningen stiger med seks procent.

På nedskrivningsposten kan der tilbageføres 15,3 millioner kroner, som alligevel ikke er tabt.

Der er positive kursreguleringer på 12,8 millioner kroner. Den samlede kreditformidling stiger med otte procent og udgør i alt 57,7 milliarder kroner.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk