18. juni 2021
Sparekassen Sjælland-Fyn har købt arealet på vestsiden af bygningen på Østre Havnevej 11 og vil nu undersøge mulighederne for at opføre et parkeringshus med tre dæk.
Sparekassen Sjælland-Fyn har købt arealet på vestsiden af bygningen på Østre Havnevej 11 og vil nu undersøge mulighederne for at opføre et parkeringshus med tre dæk.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekasse overvejer et nyt p-hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sparekasse overvejer et nyt p-hus
Holbæk - 08. maj 2021 kl. 18:42
Af Kaj Ove Jensen

I de seneste par år har Sparekassen Sjælland-­Fyn lejet arealet på vestsiden af bygningen på Østre Havnevej 11 i Holbæk til parkeringsplads. Nu har sparekassen netop købt arealet, og det kan meget vel ende med, at der opføres et parkeringshus på grunden.

- Vi har nu til hensigt at undersøge, om det giver mening økonomisk at opføre et parkeringshus på grunden. Jeg tror og håber, at vi kommer til at opføre det, siger Lars Petersson, der er administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn.

Opførelsen af et parkeringshus er mulig, efter at Holbæk Kommunalbestyrelse i december sidste år vedtog en ny lokalplan og et kommuneplantillæg for Karré 5, som er navnet på arealet, inklusive ejendommen på Østre Havnevej 11 og parkeringspladsen øst herfor. Lokalplanen gør det muligt vest for bygningen at opføre et parkeringshus med i alt tre dæk - et dæk i stueetagen og to dæk oven på. Der tillades en højde op til ni meter.

- Det vil blive med 235 parkeringspladser. Vi har ikke brug for dem alle sammen, så vil kigge på, om andre virksomheder eller beboere i området vil leje nogle pladser, for der er behov for flere pladser i området, siger Lars Petersson.

Han tilføjer, at hvis der en weekend er store arrangementer på havnen, kunne pladserne åbnes for gratis parkering.

Muligt med tagterrasse?

Lars Petersson kan ikke sige noget nærmere om, hvornår der kan ventes en afklaring af, om det ender med et parkeringshus. Prisniveauet kender han heller ikke, men det er i hvert fald et tocifret millionbeløb.

Ifølge lokalplanen skal et parkeringshus opføres i en konstruktion som søjlebårne dæk og med en let og transparent facade. Facadebeklædningen skal afstemmes, så den harmonerer med de omgivende nyopførte boligbebyggelser i røde og gule teglsten. Og facadebeklædningen skal udføres, så det er muligt at give facaderne et grønt løvdække, bestemmer lokalplanen.

- Vi vil gøre, hvad vi kan for, at bygningen falder ind i omgivelserne. Og vi vil nok kontakte kommunen for at høre, om der kan skabes noget af værdi samtidig med opførelsen af parkeringshuset. Det er bare en idé, men tænk, hvis man kunne lave Danmarks største tagterrasse med grønne planter på taget - men det må man sikkert ikke, bemærker Lars Petersson.

Sparekassen har siden slutningen af 2018 haft cirka 60 parkeringspladser på arealet, hvor en bom sikrer, at det kun er personalet, der har adgang.

Medarbejdertal er vokset

Sparekassen har sit hovedsæde på Isefjords Allé 5, ligesom sparekassen har tredjesalen i nabobygningen med adresse på Kanalstræde 10. Desuden har filialen siden januar i år haft adresse i Holbæk Havneby på hjørnet af Kanalstræde og Havnevej.

- Vi er 245 hoveder, alt inklusive. Antallet af medarbejdere er steget kraftigt, siden vi flyttede hovedsædet til Isefjords Allé i 2003. Vi har cirka 40 p-pladser i kælderen under hovedsædet, så dan var reglerne dengang. Desuden har vi nok 10 i kælderen i nabobygningen. Vi får henvendelser og klager om, at medarbejdere optager offentlige pladser, men det har de ret til. Men vi ved godt, at vi fylder meget på Holbæk Havn, fordi vi har udviklet os, men vi prøver at tage ansvar. Det har fungeret rigtig godt med parkeringspladserne bag bygningen på Østre Havnevej, så vi ikke optager andre pladser, og det har beboerne været glade for, siger Lars Petersson.

Sparekassen har købt arealet vest for Østre Havnevej 11 af Karré 5 Aps ved Palle Larsen, Tuse Næs. Han søgte for et par år siden Holbæk Kommune om en ny lokalplan, der kunne åbne for et parkeringshus. Og det ser altså ud til snart at kunne blive en realitet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk