15. september 2019
Om sommeren rammes Holbæk ofte af en mågeplage. Kommunen her derfor tidligere brugt penge på at bekæmpe mågerne, og det vil den gøre igen i år. Foto: Mik
Om sommeren rammes Holbæk ofte af en mågeplage. Kommunen her derfor tidligere brugt penge på at bekæmpe mågerne, og det vil den gøre igen i år. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparede buspenge skal bruges på skadedyr - ikke de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparede buspenge skal bruges på skadedyr - ikke de ældre
Holbæk - 17. marts 2019 kl. 19:38
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mågerne begynder lige så langsomt at blive mere synlige i bybilledet i Holbæk i takt med, at foråret kommer snigende.

De skrigende fugle skal dog ikke regne med, at de i ro og mag får lov til at nyde foråret og sommeren på byens tage. For et flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse har besluttet, at der i år skal bruges 50.000 kroner på oliering af æg i mågernes reder i Holbæk by. Flertallet vil desuden bruge 110.000 kroner på i samarbejde med Kattens Værn at indsamle, aflive og kremere de vilde katte, som hærger forskellige steder.

Det er blevet muligt at iværksætte de to tiltag, fordi Holbæk Sportsby er forsinket. Bekæmpelsen af måger og vildkatte skal nemlig finansieres af en del af de penge, kommunen sparer, fordi busforbindelsen til sportsbyen er blevet udskudt.

Det var Dansk Folkeparti, som i december sidste år kom med forslaget om bruge besparelsen på de to konkrete initiativer. Da DF stillede forslaget, var forventningen, at sportsbyen kunne åbne 22. februar. Og Movia har efterfølgende regnet sig frem til, at forsinkelsen fra årsskiftet og frem til 22. februar medfører en besparelse for kommunen på cirka 235.000 kroner.

Radikale Venstres to medlemmer af kommunalbestyrelsen var de eneste, som ikke stemte for bekæmpelsen af vildkatte og måger på kommunalbestyrelsesmødet.

Tidligere har gruppeformand Emrah Tuncer (R) sagt, at partiet ikke vil bruge de sparede midler til sportsbyen, før der er samlet overblik over økonomien vedrørende byggeriet.

Det er stadig partiets holdning. Men når andre vil bruge pengene i stedet for at gemme dem, fandt partiet det derfor oplagt at komme med et ændringsforslag, fortalte Emrah Tuncer på mødet.

Radikale foreslog derfor, at de sparede bus-penge i stedet skal tilfalde udvalget for ældre og sundhed, som så i samarbejde med ældrerådet skal finde ud af, hvordan midlerne bedst anvendes. Det var dog kun Venstre, som var med på den idé, og derfor faldt forslaget.

Flertallet uden om Radikale besluttede i øvrigt efterfølgende, at de sparede buspenge desuden skulle bruges på at gøre det gratis at køre med bus i går, fredag, i forbindelse med klimaugen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk