19. marts 2019
Sagen om en 45-årig kvindelig sosu-assistents bedøvelse og røveri mod en 86-årig kvinde i Tølløse vakte opsigt, da sagen kom frem i februar i år. Politiet fik omkring 10 henvendelser om mulige lignende sager, men der er kun rejst tiltale for tyveri i ét andet tilfælde.
Sagen om en 45-årig kvindelig sosu-assistents bedøvelse og røveri mod en 86-årig kvinde i Tølløse vakte opsigt, da sagen kom frem i februar i år. Politiet fik omkring 10 henvendelser om mulige lignende sager, men der er kun rejst tiltale for tyveri i ét andet tilfælde.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sosu-assistent erkender bedøvelse og røveri, men nægter tyveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sosu-assistent erkender bedøvelse og røveri, men nægter tyveri
Opdateret 06. juli 2018 kl. 11:53
Holbæk - 06. juli 2018 kl. 11:31
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Står det til anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi skal en 45-årig kvinde sendes i fængsel for blandt andet at have bedøvet en 86-årig kvinde i Tølløse med sovepiller og derefter frarøvet hende 100 kroner.

arrow Læs også: Røveri-dømt sosu-assistent havde flere domme bag sig: Politikere klar med nyt krav

Sagen har været kendt siden slutningen af februar, hvor den 45-årige kvinde blev anholdt og sigtet for i sin egenskab af sosu-assistent i Holbæk Kommunes hjemmepleje at have begået røveri mod den ældre kvinde i hendes hjem.

Og nu har anklagemyndigheden så rejst tiltale mod den 45-årige for den 18. februar i år at have taget 100 kroner fra den 86-åriges pung.

En til to dage forinden byttede sosu-assistenten to af den ældres kvindes normale piller i hendes pilleæske ud med to sovepiller, som den 86-årige så indtog om morgenen den 18. februar.

Det betød, ifølge anklageskriftet, at kvinden »faldt i dyb søvn«, og herefter kunne den 45-årige uhindret gå ind i kvindens stue og tage 100 kroner i hendes pung.

På grund af brugen af sovepiller er der i juridisk forstand tale om røveri og ikke blot tyveri.

Den 45-årige har fra starten erkendt sig skyldig, og såvel ombytningen af piller som selve situationen, hvor hun tager pengene, er da også optaget på videoovervågning, som den 86-åriges pårørende havde sat op.

Det var disse optagelser, der afslørede den 45-årige.

Herefter fandt politiet yderligere to sovepiller, der var lagt i pilleæsken, og sosu-assistenten har erkendt, at det var endnu et forsøg på at få den 86-årige til at sove, så hun kunne tage flere penge fra hendes pung.

Kvindens forsvarsadvokat, Gitte Espensen Philip, oplyser til dagbladet Nordvestnyt fredag, at den 45-årige også under selve retssagen 16. august i Holbæk vil erkende sig skyldig i røveri og forsøg på røveri samt tyveri af 200 kroner fra den 86-årige, som skete tidligere i februar uden, at den ældre var bedøvet.

Til gengæld nægter den 45-årige sig skyldig i, at hun efter røveriet skal have efterladt den 86-årige i hjælpeløs tilstand, sådan som anklagemyndigheden har tiltalt hende for.

Hun nægter også, at hun tilbage i marts sidste år skal have stjålet 3000 kroner fra en 72-årig person i Tølløse, hvor hun også kom i sin egenskab af sosu-assistent i hjemmeplejen.

- Det nægter hun pure, siger Gitte Espensen Philip til Nordvestnyt.

I tiden efter afsløringen i februar fik politiet omkring 10 henvendelser om ældre, der kunne have været udsat for noget tilsvarende, men der er altså kun rejst tiltale for ét røveri og to tyverier mod to de to personer på 86 og 72 år, skriver Nordvestnyt fredag.

arrow Kvinde dømt for sovepille-røveri mod 86-årig
16. august 2018 kl. 13:47 Opdateret: kl. 14:27
arrow Hjemmepleje-røveri: Politiet afhører fortsat mulige ofre
19. april 2018 kl. 07:05 Opdateret: kl. 12:33
arrow Efter røveri-sag: Uskyldige hjemmeplejere udsat for tilråb
27. februar 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 10:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk