19. oktober 2019
Gislinge Skole er omdrejningspunktet i en tvist blandt medlemmerne af udvalget for børn og skole. Foto: Mik
Gislinge Skole er omdrejningspunktet i en tvist blandt medlemmerne af udvalget for børn og skole. Foto: Mik
Foto: Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solo-udmelding om skolestruktur undrer formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solo-udmelding om skolestruktur undrer formand
Holbæk - 13. december 2018 kl. 16:26
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvalget for børn og skole har været enige om alt, siden udvalget første gang satte sig sammen ved årsskiftet. Men nu er der kommet lidt grus i maskineriet, efter udvalgsmedlem og næstformand i udvalget Camilla Hove Lund (V) har valgt at køre solo i en sag.

Som avisen fortalte i går, vil Venstre i Holbæk Kommunalbestyrelse med Camilla Hove Lund i spidsen have undersøgt, om folkeskolen i Gislinge kan få overbygningen tilbage. Det udsendte Camilla Hove Lund en pressemeddelelse om på vegne af sit parti.

Udmeldingen fik som omtalt i avisen i går en blandet modtagelse blandt forældrene. Og i udvalget for børn og skole vækker initiativet undren.

- Jeg står noget uforstående over for udmeldingen fra Venstre om en initiativsag i udvalget om Gislinge Skole. For det første kan man slet ikke få en initiativsag på et udvalgsmøde. For det andet har vi som samlet udvalg hørt de ønsker, som forældrene i Gislinge har, siger Susanne Utoft (LL), som er formand for børne- og skoleudvalget.

- Og vi har allerede imødekommet Camillas forslag, så vi i januar får en sag på dagsordenen, hvor vi kigger på overbygningen i Gislinge. For det er vigtigt for mig - og for hele udvalget - at vi tænker eventuelle ændringer i Gislinge sammen både med udviklingen på Svinninge Skole og med den store evaluering af den samlede skolestruktur, forklarer Susanne Utoft, som taler på vegne af udvalget.

- Vigtigt vi står sammen
Som Nordvestnyt senest fortalte tirsdag, er der en forældregruppe i Gislinge, som kæmper for at få overbygningen tilbage på den lokale skole. I den forbindelse har de lavet en underskriftsindsamling, som omkring 500 borgere har skrevet under på.

Det var netop forældrenes initiativ og den store lokale opbakning, som fik Camilla Hove Lund og Venstre til at komme på banen med en sag, forklarede Camilla Hove Lund i en pressemeddelelse.

Skole- og dagtilbudsområdet i Holbæk Kommune står muligvis over for endnu en strukturændring. På nuværende tidspunkt er man stadig i gang med en evaluering af den nuværende struktur, men skal der ske ændringer, er det vigtigt, at politikerne står sammen, lyder det fra Susanne Utoft.

- Vi har i udvalget - indtil nu - været enige om, at skoleområdet i Holbæk Kommune fortjener, at vi som politikere evner at samarbejde. Og at vi undersøger tingene ordentligt, inden vi beslutter os for noget. Det vil jeg gerne fortsætte med. Og det gavner ikke det samlede skolevæsen, at man kommer med solomeldinger om ændringer, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk