18. oktober 2018
David og Lone Thoby overlader 1. januar Bageriet Vendelbo til sønnen Anders Thoby, der står i midten. Han har været med i knap 25 år, så alt bliver ikke ændret, men der kommer nye tiltag.Foto: Kaj Ove Jensen
gallery icon

Se billedserie

David og Lone Thoby overlader 1. januar Bageriet Vendelbo til sønnen Anders Thoby, der står i midten. Han har været med i knap 25 år, så alt bliver ikke ændret, men der kommer nye tiltag.Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søn overtager forældres bageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søn overtager forældres bageri
Holbæk - 15. december 2017 kl. 06:31
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg vender ikke hele bøtten rundt, sådan som nogle gør, når de overtager en virksomhed. Men der vil komme nye tiltag, fortæller Anders Thoby, Mårsø, der fra årsskiftet er ny indehaver af Bageriet Vendelbo på Ahlgade 37 i Holbæk.

Han overtager bageriet efter sine forældre, Lone og David Thoby, Holbæk, der har drevet det siden 1982, og sønnen har været med i næsten 25 år, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Den første uge i januar vil kunderne blive betjent i en salgsvogn ved adressen. Butikken skal have nyt inventar og sættes i stand. Og for at markere de nye tider skifter navnet fra Bageriet Vendelbo til Bakery by Vendelbo.

Det velkendte navn har fulgt stedet i cirka 100 år, hvor Vendelbo-­familien åbnede bageri på adressen. Og der var, så vidt vides, bageri helt fra opførelsen af ejendommen i 1896.

Anders Thoby kom i lære i hos forældrene som 16-årig pr. 1. august 1993. Han har de seneste år stået for tilrettelæggelsen af produktionen, så han har været med til at tegne stedet, der har mange faste kunder. De vil altså fortsat kunne forvente at købe, hvad de er vant til.

- Men der kommer tilføjelser. Det er blandt andet varme produkter til frokost som pizzaer og kyllingespyd. Der vil også komme flere varianter af koldhævede brød, hvor vi begyndte med ciabattabrød for et halvt års tid siden, forklarer Anders Thoby.

Og fra april til oktober har han lejet fortovsarealet foran butikken for at kunne sætte borde og stole ud, så kunderne kan nyde en kop kaffe med brød.

Lone og David Thoby, der begge fylder 70 næste efterår, åbnede bageriet 18. januar 1982.

- Jeg var uddannet snedker, men Lone var uddannet konditor, så jeg gik i lære hos hende. Jeg troede, jeg kunne fortsætte med at arbejde som snedker, men det holdt kun i tre måneder, fortæller David Thoby.

Forældrene fortsætter i et vist omfang, selv om sønnen nu blive ejer.

- Vi stopper ikke, før vi bliver smidt ud, siger de.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk