4. marts 2021
På den første åbningsdag 14. december (billedet) var der lang kø for at få foretaget en lyntest , men den 31. januar er det helt slut med test i Stadionhallen.
På den første åbningsdag 14. december (billedet) var der lang kø for at få foretaget en lyntest , men den 31. januar er det helt slut med test i Stadionhallen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snart slut med lyntest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart slut med lyntest
Holbæk - 21. januar 2021 kl. 11:12
Af Kaj Ove Jensen

Søndag den 31. januar bliver sidste åbningsdag i Falcks center med lyntest for Covid-19 i Stadionhallen i Holbæk.

arrow Læs også: Nyt testcenter for lyntest er åbnet i Roskilde

Ved et udbud har Falck tabt opgaven med lyntestcentrene i alle landets fem regioner. Udbuddet gik på, at der skulle være lyntest i Kalundborg og Roskilde, og det betyder altså også, at der ikke åbner et lignende center med lyntest på det offentliges regning i Holbæk.

- Vi lukker søndag den 31. januar klokken 16 mod normalt klokken 19. Så har vi et par timer til at rydde op, få kørt al materiellet væk og sige farvel til medarbejderne, fortæller Sara Seidler, der er operativ leder hos Falck i Holbæk, Asnæs og Nykøbing og desuden har haft ansvaret for testcentret i Stadionhallen på Borgmestergårdsvej.

Centret åbnede den 14. december, efter at der hurtigt var kommet en aftale i stand med Holbæk Kommune om brug af Stadionhallen. Der har ikke været tidsbestilling til at få foretaget en lyntest, der giver svar efter 15-20 minutter.

Ved udbuddet er opgaven gået til SOS International Region Sjælland og tre andre af landets fem regioner. I Region Syddanmark gik opgaven til Carelink.

- Vi har selvfølgelig budt i hele Danmark. Men vi kunne slet ikke hamle op med de priser, som de andre bød ind med, fortæller Sara Seidler.

Cirka 155.000 test

I den første tid efter åbningen af testcentret i Holbæk var der stor søgning med lang ventetid til følge, men siden blev søgningen mindre.

Det er dog blevet til en hel del test. Sara Seidler oplyser, at i sidste uge lå det samlede tal på cirka 155.000. Ud af dem blev der fundet lidt over 3000 positive prøver.

Lyntestcentret har beskæftiget cirka 40 medarbejdere. Det er fordelt med 32 fuldtidsansatte til arbejdet i selve centret, nogle timelønnede og nogle fastansatte til kørsel med materiel.

Stadig åbent på Rebslagervej

I Holbæk vil der stadig være åbent hos Testcenter Danmark på Rebslagervej 15, hvor der kræves tidsbestilling via coronaprover.dk.
Her foretages en PCR-test, hvor svaret foreligger efter en-to dage.

arrow Halvt så mange teststeder: Her kan du lyn-testes
01. februar 2021 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:40
arrow Sidste lyntest: Vemodig dag for poderne
31. januar 2021 kl. 19:02 Opdateret: kl. 19:02
arrow Hvor skal kviktestcentrene placeres? Nu er der endelig svar
31. januar 2021 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:03
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk