19. juni 2021
I den vestlige del af Krags Brygge mangler der mest arbejde med brolægningen. Promenaden ventes at være klar til at åbne om fire uger.
gallery icon

Se billedserie

I den vestlige del af Krags Brygge mangler der mest arbejde med brolægningen. Promenaden ventes at være klar til at åbne om fire uger.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snart er promenaden klar til gåtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Snart er promenaden klar til gåtur
Holbæk - 15. maj 2021 kl. 06:37
Af Kaj Ove Jensen

Det sidste arbejde mangler endnu, før promenaden på Krags Brygge i Holbæk er klar til spadsereturen. Det ventes, at belægningen vil være klar, så der kan åbnes på strækningen den 11. juni.

Indtil for få dage siden har skiltene ganske vist stillet i udsigt, at afspærringen ville være slut den 14. maj - i går, fredag.

Den nye melding hedder altså fredag den 11. juni. Og det har egentlig længe stået klart, at der ikke ville blive åbnet 14. maj, men skiltene er bare først nu blevet rettet.

Der foregår stadig noget arbejde med brostensbelægningen på den 500 meter lange strækning på Krags Brygge. Og desuden er stelerne ved indkørslerne til promenaden endnu ikke kommet op.

- Der bliver ikke åbnet, så længe stelerne ikke er kommet op, fordi man så ville kunne køre ind på området. Der er lige sat en bestilling af stelerne i gang, fortæller Lone Blok Rasmussen, der er projektudvikler i Holbæk Kommunes Byggeri og Infrastruktur.

Vejret giver lille forsinkelse

Tidsplanen for arbejdet med Krags Brygge følges næsten, dog er der er en lille uges forsinkelse med brolægningen på grund af de vejrmæssige forhold med en del regnvejr.

Det er entreprenørfirmaet C.G. Jensen A/S, der udfører arbejdet med promenaden. Der er støbt et 7,2 meter bredt bælte i beton. På hver side af betonfortovet lægges der chaussésten

Arbejdet med brolægningen er stort færdigt på det midterste stykke af promenaden. I den østlige del mangler der noget, fordi arbejdet måtte afvente noget omlægning af regnvandsledningen for at forbedre badevandskvaliteten.

I den vestlige ende, op mod Kanalstræde, mangler der mest. Her er det eksisterende betonfortov, der har ligget på stedet i knap en snes år, bevaret. Mod slutningen af arbejdet bliver det renset, så det forhåbentlig kommer til at ligne det nyanlagte fortov.

For tiden er brostenene i den vestlige del fjernet. Her er der under arbejdet stødt på nogle udfordringer i kajkanten. Det skyldes, at der har ligget nogle gamle kranfundamenter i beton, hvor brønde og ledninger har skullet placeres.

Der er lagt nye ledninger i vandrenden, og i modsætning til de gamle brønde er de nye lagt i beton, så de bedre kan modstå højvande.

Lysspots i hammeren

Kajkonstruktionen er også blevet renoveret, og her har Per Aarsleff A/S stort set været færdig i et par måneder.

- Der mangler lysspots med et blødt lys i hammeren. Der er lagt ledninger, og lyset bliver inden for et par uger tilkoblet transformerstationen på Isefjords Allé, forklarer Lone Blok Rasmussen.

Desuden skal sømhullerne i kajkonstruktionen lukkes med beg.

Forsyningsstanderne, der sørger for el og vand til de skibe, der lægger til, ventes tilsluttet sidst i juni.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk