28. juli 2021
Medlemmer af Jyderup Erhvervsforening disker op med en masse former for smagsprøver, ved erhvervsforeningens event »Smag på Jyderup«. Marianne & Juul byder blandt andet på modeshow. Lina Falster (tv.) og Dorte Ibsen er klar med den blå løber. Foto: Marianne Juul
gallery icon

Se billedserie

Medlemmer af Jyderup Erhvervsforening disker op med en masse former for smagsprøver, ved erhvervsforeningens event »Smag på Jyderup«. Marianne & Juul byder blandt andet på modeshow. Lina Falster (tv.) og Dorte Ibsen er klar med den blå løber. Foto: Marianne Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smag på Jyderup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smag på Jyderup
Holbæk - 16. juni 2021 kl. 20:30
Af Elisa Hauerbach

Med respekt for alle coronarestriktioner og gældende regler, arrangerer Jyderup Erhvervsforening en lørdags-event den 19. juni.

Konceptet kaldes for »Smag på Jyderup«, og er lidt i tråd med torvedagene, men med spredte aktiviteter fordelt på forskellige lokationer i Jyderup. Skarridsøgade spærres ikke af, så det bliver muligt at køre igennem byen hele dagen.

- Vi vil blandt andet opstille telte rundt omkring, oppe i byen. Nogle bliver i forbindelse med butikkerne, der også bemander dem - og andre vil stå for sig selv, men meningen er, at man kan få »smagsprøver« på hvad virksomheden eller foreningen står for - og hos dem, der faktisk har produktion og salg, vil der være spiselige eller drikkelige smagsprøver af varerne. Det hele kommer til af foregå forsvarligt, så man kan roligt komme og være med til at »smage på Jyderup. Der er stort set allerede givet garanti for at den gode stemning, som man kender fra Jyderup, vil indfinde sig - med hyggelige boder, musik og godt humør, fortæller Anja Birkebæk fra erhvervsforeningen.

Arrangementet foregår i tidsrummet klokken 9.30-13.00.

Blandt aktiviteterne kan blandt andet nævnes, at Marianne Juul viser smagsprøver på sommerens mode. Det sker bag Jyderup Stationscenter, ved parkeringsområdet udenfor modebutikken Marianne & Juul. Allerede om formiddagen er der aktivitet og hygge, med gratis kaffe og musikalsk underholdning klokken 10-12. Klokken 12.30 starter modeshowet, hvor Marianne Juul fortæller om tøjet, der vises frem af dagens modeller. Butikken holder åben til klokken 14, så man kan nå at handle efter showet. På samme sted kan man i øvrigt møde Sparekassen Sjælland - Fyn - og se leasingbiler fra »Glad« i Kalundborg.

Andre steder vil man blandt andet kunne møde biavlere, Jyderup Antenneforening, Adamsgården og Åmosens Lille jagtgård. I og ved butikkerne er der blandt andet planlagt aktiviteter med smagning af lokalbrygget øl (hos Hr & fru Sørensens Urtehjørne), smagsprøver på »bryllup«, med kransekage og præsentation af forlovelses og vielsesringe (Greta's Guld-Sølv-Ure), pop op præsentation af modetøj skabt af naturmaterialer (ved Jola bags).

Hos Café Forsinket (ved Jyderup Station) er der musikalsk underholdning til maden og i umiddelbar nærhed, er der palmesus fra Jyderup's egen, prægtige, palme.

Der vil også summe af aktivitet på Holbækvej, hos Jyderup Præstegård, hvor der er åbent i café og gårdbutik klokken 10-16.

Ud over præstegårdens personale vil man også kunne møde Charelius Vin og Foreningen Grønne Børn & Børnefamilier. Foreningen laver børneaktiviteter med fokus på smag og sanser. I en bod på gårdspladsen er der salg og præsentation af sæsonens frugt og grønt, samt præstegårdens egne specialiteter. Stemningen krydres med hyggelig gårdmusik, der blandt andet leveres af Mogens Bækgaard.

Hos Maurizio på Høedvej 4 kan man stille og roligt sidde og nyde en kop kaffe med cannoli (klokken 10-15.30) og frokost-tapas til venlig pris (klokken 12.30-15.30).

Man kan også gå på opdagelse i butikken, der bugner af italienske specialiteter og vin. Spisehuset holder åbent for spisende gæster til aften.

Smørrebrødsbutikken Lyderik's, der ligger på Skarridsøgade, holder også åbent på dagen.

På dagen kan der desuden indløses »gavekort« i form af 400 drikkebilletter, som veksles til et glas sodavand, øl eller vin hos den lokale bodega, Centerpubben, i forbindelse med »Smag på Jyderup«.

Udgiften til billetterne er blevet delt mellem pubbens fire omkringliggende forretninger, Jola Bags, Nyt Syn, Expert samt Kop & Kande, og billetter kan hentes i de fire butikker.

En femte aktør, SuperBrugsen i Jyderup, har i samme anledning har doneret 100 ispinde til børn. De udleveres af Centerpubben - til børn, der følges med voksne, som benytter sig at drikkebilletten.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk