21. april 2019
Museumsformidler Ida Maria Skielboe stod klar til at hjælpe børnene. Fra venstre er det Nohr, Nicolai og Fenja og i baggrunden kigger moster/faster Sisse Albertsen på.
gallery icon

Se billedserie

Museumsformidler Ida Maria Skielboe stod klar til at hjælpe børnene. Fra venstre er det Nohr, Nicolai og Fenja og i baggrunden kigger moster/faster Sisse Albertsen på.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små vejrprofeter på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små vejrprofeter på museet
Holbæk - 20. juli 2018 kl. 15:40
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør man, hvis man står ude midt på den jyske hede og desperat skal bruge en lufttryksmåler?

Ja, hvis man er i besiddelse af en ballon, en krukke, et sugerør, en elastik og noget tape, så laver man den selvfølgelig selv.

Og det kan man, hvis man har besøgt vejrværkstedet på Holbæk Museum.

Videbegærlige børn har hver torsdag i de seneste tre uger kunnet lægge vejen forbi Holbæk Museum, hvor der i anledning af skolernes sommerferie har været indrettet et lille vejrværksted.

Dagbladet Nordvestnyt kiggede forbi torsdag, hvor søskendeparret Fenja og Nohr på henholdsvis fire og tre år var mødt op sammen med deres femårige fætter, Nicolai.

De var i følgeskab med deres moster/faster Sisse Albertsen, som havde fået lov til at agere barnepige i og med, at der var lukkedag i børnehaven.

- Der skulle jo ske noget, og så tog vi herned, fortæller hun.

Museumsformidler Ida Maria Skielboe tog imod børnene og hjalp dem i gang med hver deres vindmølle af papir og en blomsterpind.

Så de klippede og klistrede med en smule hjælp fra de to voksne, og inden længe havde de hver lavet en snurrende vindmølle. De var lidt svære at puste i gang, men da først børnene kom en tur ud i museumsgården og den friske brise, snurrede vindmøllerne lystigt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk