22. oktober 2021
Der var ikke ligefrem god stemning mellem møllenaboerne på Hagesholm og de andre parter i sagen på gårsdagens møde. Her »lufter« en af naboerne, Boye Jensen, sin utilfredshed.
Der var ikke ligefrem god stemning mellem møllenaboerne på Hagesholm og de andre parter i sagen på gårsdagens møde. Her »lufter« en af naboerne, Boye Jensen, sin utilfredshed.
Foto: Anders Tilsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagsmål om støjmålinger fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagsmål om støjmålinger fortsætter
Opdateret 01. juli 2015 kl. 08:07
Holbæk - 30. juni 2015 kl. 09:51
Af Anders Tilsted

For et par uger siden så det ud til, at Holbæk Kommune og Miljøstyrelsen på den ene side og naboerne til Hagesholm Vindmøllepark på den anden var ved at nærme sig hinanden i spørgsmålet om, hvordan man skal udføre lavfrekvente støjmålinger inde i naboernes boliger, så man kan undersøge om møllestøjen, giver hovedpine, samt søvn- og koncentrations-besvær.

arrow Læs også: Bedre støjmålinger til møllenaboer

Men efter et møde i går mellem parterne, hvor ejerne af de 10 kæmpevindmøller, Vattenfall, og flere støjeksperter også var med, »blæser det i vinden«, om støjmålingerne bliver til noget.

- Vi bliver nødt til at gå i tænkeboks nu og se på, hvordan vi kommer videre, sagde lederen af erhvervsområdet i Holbæk Kommune, Søren Korsholm til sidst, hvor stemningen mellem naboerne og flere af de andre parter var på nulpunktet.

Midtpunktet i uenighederne er en speciel lydmåler, som støjforskere på Aalborg Universitet for nylig har udviklet, og som naboerne vil bruge. Men der er flere ting ved lydmåleren, der gør at myndighederne hellere vil bruge et akkrediteret støjmålings-firma til at lave målingerne.

Til gengæld er naboerne ikke interesserede i at lukke et akkrediteret støjmålings-firma ind i boligerne. For efter flere tidligere episoder, mener de, at støjmålings-firmaerne altid kommer frem til resultater, som er gode for vindmølleindustrien, selvom naboerne mener, at de bliver syge af en konstant brummen fra møllerne.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

arrow Mølle-naboer siger nej til støjmålinger
08. juni 2015 kl. 16:13 Opdateret: kl. 18:22
arrow Gods køber fallit planteskole
02. maj 2015 kl. 09:00 Opdateret: kl. 07:46
arrow Kæmpemøller skal til støjeksamen
04. november 2014 kl. 18:16 Opdateret: kl. 12:36
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk