16. juli 2019
Fredag eftermiddag åbnede Skvulp. Årets udgave har fået titlen »Kærlighed til fællesskabet«. På billedet ses borgmester Christina K. Hansen, Skvulp-formand Jan Løve og Rasmus E. Casper, der er formand for Træskibssammenslutningen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fredag eftermiddag åbnede Skvulp. Årets udgave har fået titlen »Kærlighed til fællesskabet«. På billedet ses borgmester Christina K. Hansen, Skvulp-formand Jan Løve og Rasmus E. Casper, der er formand for Træskibssammenslutningen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skvulp sat i gang på dækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skvulp sat i gang på dækket
Holbæk - 07. juni 2019 kl. 17:12
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skvulp er sat i gang i Holbæk. Det skete fredag eftermiddag med taler fra dækket på galeasen Hjalm i Holbæk Havn - og med både musik og dans af Holbæk Garden på kajen.

arrow Læs også: Billeder og video: Træskibene lagde fra Hundested

Faktisk havde borgmester Christina K. Hansen, Skvulp-formand Jan Løve og Rasmus E. Casper, formand for Træskibssammenslutningen, sat hinanden stævne på Bystranden, hvor der til lejligheden er opstillet et pariserhjul. Det hjul skulle de tre have været oppe i for at se det hele fra oven. Med certifikatet til forlystelsen var ikke kommet med til Holbæk, så den tur blev der ikke noget af. Ikke i første omgang i hvert fald.

Til gengæld blev der altså holdt taler på Hjalm, og dér hæftede Rasmus E. Casper, formanden for Træskibssammenslutningen, sig ved, at Holbæk har fået pakket havnemiljøet ud igen.

- Det var ellers tæt på at gå galt, fordi Holbæk lige som mange andre danske provinsbyer i en periode var ved at bygge hele havnen til med høje huse. De gamle skibe og den gamle bedding var noget, man ville af med. Men heldigvis var der stærke, lokale ildsjæle i Holbæk, der reddede havnemiljøet. Det er godt. Vi er jo en søfartsnation, sagde han.

Sammenslutningen holder pinsetræf i Holbæk samtidig med Skvulp. Der ventes mindst 90, men måske flere end 100, træskibe til Holbæk i den anledning.

Christina K. Hansen rettede en tak til de mange frivillige, der har arbejdet med årets udgave af Skvulp.

- Jeg har glædet mig helt vildt til at åbne Skvulp ´19. Havnen er vores DNA, og med Skvulp hylder vi fællesskabet, sagde borgmesteren.

arrow Træskibe er landet i Holbæk
07. juni 2019 kl. 15:55 Opdateret: kl. 16:00
arrow Skvulp: I år med flotte træskibe
07. juni 2019 kl. 08:19 Opdateret: kl. 15:34
arrow En fredag med musik
07. juni 2019 kl. 06:33 Opdateret: kl. 15:24

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk