13. juni 2021
I de kommende tid sættes der flere nye intelligente skraldespande op i midtbyen i Holbæk. Tirsdag blev den første skraldespand indviet.
gallery icon

Se billedserie

I de kommende tid sættes der flere nye intelligente skraldespande op i midtbyen i Holbæk. Tirsdag blev den første skraldespand indviet.
Foto: Christina Quist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skraldespande med store maver indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skraldespande med store maver indviet
Holbæk - 08. juni 2021 kl. 13:38
Af Christina Quist

Det bliver fremover sværere at finde på en god undskyldning for, hvorfor man smider sit skrald på jorden i centrum af Holbæk. Og det bliver i hvert fald også umuligt at give mågerne skylden.

Tirsdag blev den første nye intelligente skraldespand i midtbyen nemlig indviet. Det skete på Nygade, hvor viceborgmester John Harpøth (DF), der også er formand for klima- og miljøudvalget, klippede den røde snor.

De nye spande hedder »Big Belly«, og det er måske meget passende. For der kan være omkring fem gange så meget skrald i de nye skraldespandes »maver« sammenlignet med de almindelige skraldespande.

Af andre fordele kan nævnes, at de eksempelvis giver kommunens folk besked om, hvor fulde de er, og dermed hvornår de skal tømmes. Og så er det lukkede beholdere, så måger og andre dyr ikke kan komme til affaldet.

Skraldespandene er opsat som en forsøgsordning, og der er i første omgang indkøbt fem skraldespande, og to mere vil komme til. Formålet er at vurdere gevinsten ved at have større og intelligente skraldespande, og samtidig sikre en pænere og renere kommune.

Stykprisen på skraldespandene er cirka 45.000 kroner.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk