24. januar 2021
Kent Nielsen og Maria Bojsen fodrer deres skovgrise med mask, affaldsproduktet fra ølbrygningen på Herslev Bryghus.
gallery icon

Se billedserie

Kent Nielsen og Maria Bojsen fodrer deres skovgrise med mask, affaldsproduktet fra ølbrygningen på Herslev Bryghus.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovgrise får rester fra ølproduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovgrise får rester fra ølproduktion
Holbæk - 14. november 2017 kl. 06:32
Af Kaj Ove Jensen

Hver uge æder skovgrisene på gården Birthesmindev ved Arnakke cirka 1000 kilo mask. Det er restproduktet fra ølbrygningen på Herslev Bryghus.

På gården avler Maria Bojsen og Kent Nielsen sortbrogede danske landracegrise. De ligesindede legekammerater er fundet i dét, der hedder »En del af Herslev«, som er et klyngesamarbejde om mad og øl. Det består desuden af Herslev Bryghus, det socialøkonomiske landbrug Østagergaard, Herslev Grønvirke, der producerer øl-eddike med afsæt i øl fra Herslev Bryghus, samt Kattinge Kraut, der producerer kraut og kimchi.

Onsdag den 22. november klokken 15-18 samles de fem deltagere i samarbejdet for første gang til et arrangement, og det bliver hos Herslev Bryghus.

Kent Nielsen og Maria Bojsen vil den 22. november for første gang have deres salgsvogn med ude. Herfra vil der blive solgt ferske varer som juleskinker og pølser fra de sortbrogede grise. Det er cirka to år siden, at Maria Bojsen og Kent Nielsen begyndte at avle grisene, der går under åben himmel fra fødsel til slagtning.

- De smager rigtig godt, og de er hårdføre, så det har ikke været nødvendigt med medicin, fortæller parret på Birthesminde.

For tiden går grisene i hold på en halv snes stykker i indhegningerne i skoven. På det andet areal, der ligger ned mod vandet, kommer grisene til at gå næste år. De ti avlssøer, der alle er testet MRSA-fri, leverer hver cirka 15 smågrise om året, så det bliver til omkring 150 slagtesvin.

- Vi er ved at få gang i leveringen til restauranter i København, fortæller Kent Nielsen, ligesom der bliver solgt i gårdbutikken på Birthesminde.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk