11. maj 2021
Eleverne fra 5. til 8. klassetrin på blandt andet Store Merløse Skole kan snart vende tilbage til - næsten - normal skolehverdag.
Eleverne fra 5. til 8. klassetrin på blandt andet Store Merløse Skole kan snart vende tilbage til - næsten - normal skolehverdag.
Foto: Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler gør klar til at byde de store elever velkommen tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler gør klar til at byde de store elever velkommen tilbage
Holbæk - 04. maj 2021 kl. 10:55
Af Margit Pedersen

Da område- og skoleleder Per Gjerrild, Kildedamsskolen og konstitueret område- og skoleleder på Holbæk By Skole, stod op tirsdag, var det til den glædelige nyhed, at grundskoleelever fra 5. til 8. klasse skal tilbage til klasseundervisning på fuld tid. Men før dørene åbnes til klasselokalerne, har han brug for at få mere information om retningslinjer og krav.

- I klasserne er der ikke krav til afstand, men vi må ikke blande klasser. Den store udfordring bliver fri­kvarteret, hvis de gældende krav om afstand og bobler skal overholdes, konstaterer Per Gjerrild.
Genåbningen gælder fra på torsdag. Men han tvivler på, det kan nås. Dels mangler retningslinjerne, dels skal elevernes tilbagevenden ske på en ordentlig måde.

- Vi er i gang med at kigge på løsninger, mens vi venter på yderligere udmeldinger. Åbner vi først mandag, bliver der næppe problemer med utålmodige elever og forældre. Tværtimod har jeg til nu oplevet god forståelse fra forældrenes side, konstaterer Per Gjerrild.
De vil også gerne have den bedste genstart, når hverdagen vender tilbage.

Lige før jul blev de ældste elever i grundskolen sendt hjem for at modtage onlineundervisning.
Det blev lempet midt i marts, hvor elever fra 5. til 8. klasse en dag om ugen og kun udendørs kunne undervises på skolen. Resten af tiden var det stadig online undervisning.
Afgangseleverne i 9. klasse undervises på skolen hver anden uge og online hver anden uge. Fra på torsdag kan de også vende tilbage til 100 procents fremmøde på skolen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk