21. september 2020
Fraværsprocenten på Holbæk Kommunes folkeskoler steg sidste skoleår. Samtidig havde næsten hver femte elev mere end 10 procents fravær. Foto: Peter Andersen
Fraværsprocenten på Holbæk Kommunes folkeskoler steg sidste skoleår. Samtidig havde næsten hver femte elev mere end 10 procents fravær. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleelevers fravær er steget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleelevers fravær er steget
Holbæk - 09. december 2019 kl. 14:42
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske folkeskoleelever havde i skoleåret 2018/2019 en lavere fraværsprocent end året før. I Holbæk Kommune gik udviklingen dog den anden vej.

På Holbæk Kommunes folkeskoler var fraværsprocenten sidste skoleår 6,8, mens den året før var på 6,6. Det viser data fra uddannelsesstatistik.dk, som hører under Børne- og Undervisningsministeriet.

I opgørelsen skelnes der mellem tre typer af fravær; sygefravær, fravær med tilladelse og ulovligt fravær. I Holbæk Kommune steg både sygefraværet og det ulovlige fravær sidste skoleår.

- Jeg kan ærligt ikke forklare, hvorfor fraværet steg. Men det er rigtig ærgerligt, og det er bekymrende. Vi har i år tilført flere penge til folkeskolen, og der bliver også tilført penge næste år, men det kan man endnu ikke mærke effekten af og se i statistikkerne. Tallene bekræfter mig i, at der fortsat skal tilføres flere midler til folkeskolen, siger Susanne Utoft (LL), som er formand for udvalget for børn og skole.

Flere med meget fravær

Der var stor forskel på, hvor høj fraværsprocenten var på de enkelte skoler sidste skoleår.

De skoler med den højeste fraværsprocent var Orø Skole (10,7), Holbæk Ungdomscenter (8,9) og Nr. Jernløse Skole (7,6). De skoler med den laveste fraværsprocent var Knabstrup (4,6), Udby (4,6) og Store Merløse Skoler (4,8).

Af de tilgængelige data på uddannelsesstatistik.dk fremgår det også, hvor stor en procentdel af eleverne på hver enkelt skoleafdeling, som havde en fraværsprocent på 10 eller mere sidste skoleår.

Igen lå Orø Skole i top med 36,6 procent, mens Ungdomscentret og Ugerløse indtog henholdsvis anden- og tredjepladsen.

På Holbæk By Skole har skoleleder Morten Mygind Jensen ikke en oplevelse af, at der er store problemer med fraværet.

- Der er ikke ret mange elever på Orø Skole, så der skal ikke meget til, før der er store udsving i statistikkerne, og det ser helt forfærdeligt ud. Vi har ikke drøftet en selvstændig fraværsproblematik. For vi oplever, at der generelt er en super opbakning til skolen, siger han.

På landsplan var fraværsprocenten 5,8 på folkeskolerne sidste skoleår. Det svarer til, at eleverne i gennemsnit var fraværende i 11,5 dage i løbet af skoleåret.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk