24. juni 2021
Skarridsøhjemmet, der ud over hovedbygningen består af flere bygninger bagved, trak ingen bud inden for fristen, men det fortsætter på kommunens salgsliste.
Skarridsøhjemmet, der ud over hovedbygningen består af flere bygninger bagved, trak ingen bud inden for fristen, men det fortsætter på kommunens salgsliste.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarridsøhjemmets fremtid er uvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skarridsøhjemmets fremtid er uvis
Holbæk - 17. maj 2021 kl. 15:41
Af Kaj Ove Jensen

Fjerde gang var heller ikke lykkens gang, når det gælder udbud af Skarridsøhjemmmet i Jyderup. Holbæk Kommune havde sat en frist til 30. april til at komme med et bud på ejendommen, der ifølge en lokalplan skal anvendes til turisme-, ferie- og fritidsformål.

arrow Læs også: Ejendom udbydes for fjerde gang

- Der kom ikke nogen bud. Nu ligger ejendommen til almindeligt salg, og så må vi prøve at se, om der er nogen, der vil genberegne på et bud. Så må kommunalbestyrelsen beslutte, om de vil sælge til den pris, fortæller Erik Hamann, der er asset manager i Holbæk Kommunes Byggeri og Infrastruktur.

Udbudsprisen på Skar­ridsø­hjemmet på Slagelsevej 21 var tre millioner kroner. Uanset hvad buddet måtte lyde på, har kommunalbestyrelsen i denne sag besluttet, at den ønsker at tage stilling til salget.

I de seneste år har der været tre foregående udbud, men hver gang har kommunen valgt at annullere buddene. Det fjerde udbud er det første, siden den gældende lokalplan blev vedtaget af Holbæk Kommunalbestyrelse i oktober sidste år.

Fonden nåede ikke et bud

Jyderup Fonden afgav ikke et bud i denne omgang.

- Vi kunne ikke nå at blive færdige med vores overvejelser før fristen. Men vi er på ingen måde ude, og der er hektisk aktivitet omkring projektet. Vi har den seneste tid haft ugentlige bestyrelsesmøder, fortæller Niels Agerbo, der er formand for bestyrelsen.

Jyderup Fonden blev stiftet i 2016 med det formål at kunne byde på Skarridsøhjemmet. Det er også sket de tre foregående gange, uden at det førte til noget resultat. Fonden drives på frivillig basis af lokale borgere.

Fonden ville ikke have haft noget problem med det, hvis en privat aktør havde budt på ejendommen med det formål at etablere overnatnings- og bespisningsmuligheder.

Ejendommen var frem til 2016 bosted for ældre og yngre udviklingshæmmede borgere, og den har siden stået tom. Set i lyset af bygningernes stand og lokalplanens begrænsende krav om anvendelse mener fonden i øvrigt, at Holbæk Kommune bør revurdere bygningernes værdi.

Plads til flere værelser

- Ifølge en tidligere plan kunne vi indrette cirka 20 værelser. Med en anden indretning forventer vi, at der kan blive op til 30 værelser. Det er primært bad og toilet, der bliver mindre, fortæller Niels Agerbo.

Der er tidligere talt om et kommende vandrerhjem på stedet, men Jyderup Fonden vil gerne op på hotelniveau.

- Lige nu har vi aktiviteter med byggefaglig rådgivning, og en konsulent skal beregne en business case på driften. Vi er ved at finde frem til, om det kan hænge sammen. Det er afgørende for, om vi giver et bud. Og hvis private kunne tænke sig at se planerne, er de velkomne til det. Det handler om udvikling af Jyderup, og om det er fonden eller private, der står for det, er ikke afgørende, siger Niels Agerbo.

Fondens bestyrelse har indledt en dialog med Destination Sjælland, som markedsfører Sjællands vestkyst, vedrørende rådgivning om hoteldrift med videre. Inden Covid-19 var Jyderup Fonden i dialog med investorer om driften, men pandemien satte en stopper for dialogen.

Aktuelt samarbejder fonden med Sparekassen Sjælland-Fyn om at købe og efterfølgende udvikle og drive ejendommen.

arrow Vejen banes for natur- og turistcenter
12. oktober 2020 kl. 14:49 Opdateret: kl. 08:55
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk