18. oktober 2021
Kikhøj i Holbæk, som er et bo- og aflastningstilbud for børn, unge og voksne med alvorlige handikap, lukker, efter Socialtilsyn Hovedstaden har konstateret flere alvolige svigt på stedet. Foto: Mik
Kikhøj i Holbæk, som er et bo- og aflastningstilbud for børn, unge og voksne med alvorlige handikap, lukker, efter Socialtilsyn Hovedstaden har konstateret flere alvolige svigt på stedet. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarp kritik lukker botilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skarp kritik lukker botilbud
Holbæk - 15. august 2019 kl. 09:51
Af Christina Quist

Kikhøj i Holbæk, som er et bo- og aflastningstilbud for børn, unge og voksne med udviklingshandicap, lukker senest 30. november i år.

Det sker efter, at Socialtilsyn Hovedstaden, som fører tilsyn med Kikhøj, har konstateret, at forholdene på stedet er så dårlige, at godkendelsen til at drive Kikhøj bør ophøre.

Tirsdag besluttede Magistraten for Frederiksberg Kommune, som har den endelige beslutningskompetence, at følge indstillingen fra tilsynet.

I afgørelsen, som avisen er i besiddelse af, fremgår det, at baggrunden for beslutningen blandt andet er, at Socialtilsyn Hovedstaden har »dokumenteret og observeret alvorlige overgreb mod et barn og en ung fra medarbejdernes side« på Kikhøj.

Socialtilsynet konstaterer også, at reglerne om magtanvendelse ikke er implementeret, hvilket betyder at reglerne overtrædes. Og så har socialtilsynet en særlig bekymring for, at tilbuddet i høj grad benytter ufaglærte vikarer og medarbejdere på deltid.

Desuden er økonomien uigennemskuelig, ligesom de fysiske rammer fremstår slidte og utidssvarende, konstaterer tilsynet.

I Holbæk Kommune kommer afgørelsen ikke som en overraskelse.

Her har man i længere tid vidst, at Kikhøj havde massive problemer. Og tilbage i maj iværksatte administrationen derfor også en omfattende handleplan med henblik på at rette op. I den forbindelse blev hele ledelsen erstattet.

Det har dog vist sig langt fra at være nok. Og derfor bøjer kommunen sig også for afgørelsen.

I går besluttede en enig Holbæk Kommunalbestyrelse således, at afgørelsen om at tilbagekalde godkendelsen af Kikhøj ikke skal ankes.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk