18. oktober 2019
Nu er Ahlgade ensrettet på grund af renovering. Forsøget med ensretning (uden renovering) skulle begynde i juni. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Nu er Ahlgade ensrettet på grund af renovering. Forsøget med ensretning (uden renovering) skulle begynde i juni. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal ensretningen udskydes eller stoppes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal ensretningen udskydes eller stoppes?
Holbæk - 15. maj 2019 kl. 13:18
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De erhvervsdrivende på Ahlgade i Holbæk har protesteret mod et forsøg med ensretning af trafikken i en del af Ahlgade fra juni til september i år. Disse protester har fået et flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF til at lave en initiativsag til kommunalbestyrelsen med henblik på at få forsøget udskudt i et år. Det skriver Nordvestnyt.

Kommunalbestyrelsen skal behandle sagen i aften, men det er ikke den eneste initiativsag om forsøgsordningen i Ahlgade, politikerne skal forholde sig til. For på punktet før flertallets initiativsag finder man en initiativsag fra Michael Suhr (K). Han ønsker, at forsøget med en ensretning helt skal stoppes.

I begge initiativsager lægger forslagsstillerne en dialog med de erhvervsdrivende i byen til grund for deres indstilling. Flertalsgruppens sag opstod i kølvandet på et møde i Rotationen i Holbæk i sidste uge. Her stemte et meget stort flertal af de fremmødte repræsentanter for butikkerne for at udskyde forsøget til sommeren 2020.

Michael Suhr (K) derimod henviser til et møde før påske på Café Zehros i Holbæk, hvor cirka 25 butiksindehavere fra Ahlgade deltog. I sagsfremstillingen skriver han blandt andet, at stort set alle 25 følte sig misinformeret eller slet ikke informeret. Og at der blandt de erhvervsdrivende er stor frygt for, at adskillige butikker vil gå fallit på grund af indtægtsnedgang ved en ensretning af hovedgaden.

- Jeg vil gerne have en pulserende gade med masser af gennemstrømning. Der må gerne være mere grønt, men der skal være kørsel ind fra begge sider. Ellers er butikkerne i fare, hvis der er mindre trafik. En ensretning vil fuldkommen dræbe byen, siger Michael Suhr, som frygter, at en ensretning vil få folk til at søge mod megacentret i stedet for Ahlgade, som han betegner som den mest »centrale gade i hele kommunen«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk