13. november 2019
Flere punkter på Valdemar Sejrsvej i Holbæk er blandt de strækninger i kommunen, der udpeget som uheldsbelastede strækninger. På fotoet drejer det sig om et tidligere uheld på Valdemar Sejrsvej ved Jernbaneplads. Foto: Anders Tilsted
gallery icon

Se billedserie

Flere punkter på Valdemar Sejrsvej i Holbæk er blandt de strækninger i kommunen, der udpeget som uheldsbelastede strækninger. På fotoet drejer det sig om et tidligere uheld på Valdemar Sejrsvej ved Jernbaneplads. Foto: Anders Tilsted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikker trafik i fokus på dialogmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikker trafik i fokus på dialogmøde
Holbæk - 19. juni 2019 kl. 00:45
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdet med en trafiksikkerhedsplan for 2020-2025 i Holbæk Kommune var temaet for et dialogmøde mellem kommunen og repræsentanter for lokalforaene tirsdag aften.

Der var knap 30 deltagere, der repræsenterede omkring halvdelen af de 18 lokalfora i kommunen. Ved mødet på Elværket i Holbæk lagde en repræsentant for rådgivningsfirmaet Cowi, som kommunen samarbejder med om planen, ud med at give en status på færdselsuheld.

Statistikken gælder de kommunale veje, og der er tale om de uheld, der er registreret af politiet over en fem-årig periode 2014-2018.

Tallene viste også antallet af personskader, og her er det overordnede billede, at færre personer er kommet til skade, når man ser på den fem-årige periode, fortalte projektleder Bibi Koldtoft fra Cowi.

Dagbladet Nordvestnyt fortæller onsdag mere om tallene fra statistikken.

Efter fremlæggelsen af tallene var der gruppearbejde, hvor deltagerne blev delt i fire grupper. De fik blandt andet til opgave at pege på, hvilke indsatser de helst ser, at kommunen har fokus på i dens arbejde med trafiksikkerhed og tryghed.

Ved en meget kort fremlæggelse bagefter fra hver af de fire grupper var de gennemgående temaer trafiksikre skoleveje, bedre forhold for de lette trafikanter (cyklister og fodgængere) og hastighedsbegrænsning.

Grupperne pegede i skriftlige indlæg til kommunen også på, hvad i deres lokalområder de mener, der er det vigtigste at have fokus på. Det var der dog ikke tid til at fremlægge mundtligt på mødet.

Administrationen og Cowi udarbejder nu en rapport, der ifølge tidsplanen fremlægges til politisk behandling i august. Rapporten sendes i høring fra 13. september til 11. oktober. Derefter behandles høringssvarene, og i december skulle trafiksikkerhedsplanen være klar til den endelige politiske vedtagelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk