23. oktober 2021
Retten i Holbæk har torsdag forlænget fængslingen af fire mænd og tre kvinder, der er sigtet for at planlægge og medvirke til at planlægge terror i Danmark eller Tyskland.
Retten i Holbæk har torsdag forlænget fængslingen af fire mænd og tre kvinder, der er sigtet for at planlægge og medvirke til at planlægge terror i Danmark eller Tyskland.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtelse: Brødre planlagde bombeterror med hjælp fra familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtelse: Brødre planlagde bombeterror med hjælp fra familien
Holbæk - 25. marts 2021 kl. 13:17
Af Morten D. Christensen

Indkøb af detonatorer.

En mobiltelefon, som ifølge anklagemyndigheden var tilvirket med en ledning, så den kunne bruges som detonator.

100 meter tændsnor og et antal såkaldt langsomme tændstikker samt fem kilo både svovl og aluminiumspulver.

Det er nogle af de fund på adresser i Danmark og Tyskland, der ligger til grund for terrorsigtelsen mod syv mænd og kvinder, der blev anholdt ved store politiaktioner 6. februar i år på blandt Anders Larsensvej og i Apotekerhaven i Holbæk.

Torsdag fik alle syv forlænget deres varetægtsfængslinger i sagen foreløbigt frem til den 19. april. To af dem havde allerede inden retsmødet indvilget i at blive bag tremmer.

Alle nægter sig skyldige.

arrow Læs også: Syv familiemedlemmer stadig fængslet i terrorsag: I dag var de igen i retten
To brødre hovedsigtede

I forbindelse med retsmødet fik offentligheden for første gang mulighed for at høre ordlyden af den konkrete sigtelse, da specialanklager John Catre Nielsen på dommer Peter Ahlesons forespørgsel valgte at læse sigtelsen op.

Det fremgik, at politiet sigter to brødre på 33 og 36 år for siden slutningen af november sidste år og frem til deres anholdelse 6. februar at have været i færd med at planlægge terrorangreb i form af en eller flere bombesprængninger i Danmark eller Tyskland.

Der er ikke nævnt specifikke lokaliteter i sigtelsen.

Foruden de kemikalier og andre komponenter, som politiet mener kunne og skulle bruges til bomber, blev der ved ransagninger i Holbæk også fundet en pumpgun og en jagtriffel med kikkertsigte samt tilhørende ammunition.

På en adresse i Holbæk er der også fundet et Islamisk Stat-flag, fremgår det af sigtelsen.

Den 33-årige sigtede bor ifølge dagbladet Nordvestnyt og sn,dk's oplysninger i Holbæk, mens den 36-årige har adresse i Tyskland. De blev begge anholdt i Danmark.

En tredje bror på 40 år bor også i Tyskland, hvor han i februar var tilbageholdt af politiet, men han er løsladt. Tysk politi fortsætter dog efterforskningen i samarbejde med de danske myndigheder.

Fem sigtet for medvirken

Foruden sigtelsen mod de to mænd på 33 og 36 år er de fem andre sigtet for på forskellig vis at medvirke til det påståede forsøg på at planlægge en eller flere bombeterrorhandlinger.

De sigtede er brødrenes forældre - en 76-årig mand og 60-årig kvinde - samt en 30-årig kvinde og hendes 37-årige søster.

Den yngste af søstrene danner par med én af de fængslede brødre, mens den anden søster er gift med en nu 46-årig mand med svensk adresse som også er fængslet i sagen.

I en anden gren af terrorsagen er yderligere seks personer - fire mænd og to kvinder - fængslet på hidtil ikke offentliggjorte sigtelser.

De seks blev anholdt natten til 8. februar i blandt andet Gentofte, og også i denne gruppe er der en række familierelationer, ligesom der er koblinger mellem de to grupper af sigtede.

Indtil videre har anklagemyndigheden kun villet oplyse, at de seks er sigtet "i tilknytning" til terrorsagen med de syv uden at sige, hvilken bestemmelse i straffeloven, de er sigtet efter.

Artiklen er opdateret torsdag 25. marts klokken 16:05 med flere oplysninger.

arrow Terrorsigtedes håb om løsladelse er blevet slukket
04. maj 2021 kl. 14:42 Opdateret: kl. 14:42
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk