27. november 2020
Efterforskere og politifolk med hunde ransagede onsdag Bandidos? rockerborg i Holbæk, efter at 13 mænd natten til onsdag blev anholdt i klubhuset.
gallery icon

Se billedserie

Efterforskere og politifolk med hunde ransagede onsdag Bandidos? rockerborg i Holbæk, efter at 13 mænd natten til onsdag blev anholdt i klubhuset.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtelse: 20-årig slog økse i hovedet på 18-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtelse: 20-årig slog økse i hovedet på 18-årig
Holbæk - 10. oktober 2018 kl. 17:53
Af Morten D. Christensen

Tre mænd på 20, 24 og 26 år blev onsdag klokken 16 fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Ved 17.45-tiden var grundlovsforhøret fortsat igang.

arrow Læs også: To år efter økseoverfald i rocker-bandekonflikt: Fire mænd tilbage på anklagebænken

De tre mænd er sigtet for sammen med mindst én ukendt gerningsmand at have udsat en 18-årig mand for grov vold foran hans bopæl i Nykøbing kort før klokken et natten til onsdag.

Det fremgår af sigtelsen, at gruppen kørte til den 18-åriges adresse i Nykøbing. Da de ankom flygtede han ud af et vindue, men på gaden blev han stoppet af en person, der slog ud efter ham med en totenschlæger.

Den 18-årige parerede slaget, men pådrog sig i den forbindelse brud på hånden.

Den 20-årige er ydermere sigtet for drabsforsøg på en 18-årig mand i Havevang i Holbæk i søndags. Ifølge sigtelsen slog den 20-årige offeret i hovedet med en økse, så han fik en flere centimeter lang og dyb flænge.

To andre unge blev ved samme lejlighed slået i ryggen med et ukendt slagvåben, og derfor er den 20-årige også sigtet for vold af særlig farlig karakter.

Ifølge anklager Rune Rydik mener politiet, at der også i dette forhold er gerningsmænd på fri fod.

- Der har måske være 10-15 andre med i overfaldet, sagde han, da han argumenterede for, at grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre.

Dommeren efterkom ønsket og lukkede dørene straks efter, at sigtelserne mod de tre var læst op. Det er derfor uvist, hvordan de tre stiller sig til sigtelserne, og hvad de eventuelt har forklaret over for dommeren i grundlovsforhøret.

Af samme grund er det mulige motiv for overfaldet på den 18-årige i Nykøbing uklart. Ifølge Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver i Midt- og Vestsjællands Politi, kan det have en sammenhæng med de seneste dages uro forskellige steder i Holbæk.

- Vi har i forbindelse med de seneste dages øgede patruljering i byen stødt på den 18-årige flere gange, uden at det har ført til, at han er sigtet for noget. Men det er vores indtryk, at han kan være en del af den uro, der har været, siger Martin Bjerregaard.

Den 18-årige blev ifølge dagbladet Nordvestnyts oplysninger for mindre end to uger siden dømt i en sag om afpresning af en 23-årig mand i Holbæk.

Men ifølge Martin Bjerregaard ser politiet ingen kobling mellem den dom og overfaldet på den 18-årige.

De tre mænd på 20, 24 og 26 år blev sammen med 10 andre anholdt i en større politiaktion natten til onsdag rettet mod rockergruppen Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk.

De 10 andre er alle blevet afhørt i dagens løb, og de er fortsat sigtet i forbindelse med overfaldet i Nykøbing, men politiet valgte at løslade dem onsdag eftermiddag.

arrow Corona udsætter stor rockersag for anden gang
01. maj 2020 kl. 13:44 Opdateret: kl. 10:54
arrow Udsat rockersag for retten til maj
20. februar 2020 kl. 11:26 Opdateret: kl. 08:47
arrow 19-årig frikendt for tattoo-hærværk under rocker- og bandekonflikt
17. september 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 11:28
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk