21. oktober 2018
Elmelunden i Jyderup har som det første plejecenter i Holbæk udstyret alle senge med sensorbånd, og de fleste er taget i brug. Det har sparet en nattevagtstilling. (Arkiv)
Elmelunden i Jyderup har som det første plejecenter i Holbæk udstyret alle senge med sensorbånd, og de fleste er taget i brug. Det har sparet en nattevagtstilling. (Arkiv)
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sengesensorer koster en nattevagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sengesensorer koster en nattevagt
Holbæk - 10. november 2017 kl. 06:34
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Intelligent velfærdsteknologi koster job.

I Jyderup har sleeptrackere/sengesensorer kostet en nattevagtstilling på det ny Elmelunden.

28. august blev sengesensorer indført. Samme dag blev natbemandingen skåret ned.

I stedet for tre skal nu to medarbejdere hjælpe de 70 beboere på centrets to etager.

Alle 70 senge har sensorer, og hovedparten af beboerne eller deres pårørende har givet samtykke til, at sensorerne bliver aktiveret.

Sensorerne viser, når en beboer står ud af sengen, og giver alarm, hvis beboeren ikke er vendt tilbage efter toiletbesøg og har lagt sig i sengen efter en vis tid.

- De første meldinger er, at det øger trygheden, og det er rart kun at få besøg efter behov. Beboere har klaget over at blive vækket, når vi har åbnet døren for at kigge til dem, siger centerleder Helle Fobian Thomsen.

Der har de seneste dage været megen omtale af lav natbemanding i Holbæk Kommune.

Men chef for Aktiv hele livet - sundhed og omsorg, Thomas de Richelieu, ser ikke noget problem i, at nattevagterne i Jyderup i snit hver har 35 beboere, når vagten kan nøjes med at reagere, hvis alarmen lyder, fastslår han.

Den positive side af sengesensorer er, at beboerne kan sove uforstyrret, erkender ældrerådsformand Steen-Kristian Eriksen.

- Jeg har heller ikke fået klager over sensorerne. Men personligt er jeg bekymret. Det ligner, at anvendelsen af velfærdsteknologi sker for at spare og skære ned på personale, tilføjer han.

Elmelunden er det eneste af kommunens fire kommunale og et privatejet plejecentre med sensorer i alle senge. Nogle har indkøbt et mindre antal, som tages i brug efter behov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk