19. oktober 2019
4541 har tilmeldt sig den selvbetjente genbrugsplads i Nr. Jernløse. Via telefonen åbnes porten på 5 til 23. Det har givet en markant stigning i antal besøg og affaldsmængde til genbrug. Derfor har forsyningsselskabet Fors ændret et forsøg til permanent ordning.
gallery icon

Se billedserie

4541 har tilmeldt sig den selvbetjente genbrugsplads i Nr. Jernløse. Via telefonen åbnes porten på 5 til 23. Det har givet en markant stigning i antal besøg og affaldsmængde til genbrug. Derfor har forsyningsselskabet Fors ændret et forsøg til permanent ordning.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selvbetjent genbrugsplads viser vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvbetjent genbrugsplads viser vejen
Holbæk - 15. april 2019 kl. 14:38
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne har taget godt imod gør-det-selv sortering på genbrugspladsen i Nr. Jernløse. Antallet af besøg og mængden af genbrugsaffald er steget, derfor har forsyningselskabet Fors plan om at indføre selvbetjeningen på andre pladser.

Planen er at indføre selvbetjening i Tølløse i ydertimer, når den ny plads tages i brug ved årsskiftet. På lidt længere sigt indføres samme model i Tornved.

Før havde pladsen i Nr. Jernløse kun åbent to dage om ugen. Nu er der åbent hver dag fra 5 til 23 med størst travlhed mellem 7 og 21. Derfor overvejer Fors at skære lidt i ydertimerne.

Fra den selvbetjente plads i Nr. Jernløse åbnede som et forsøg i september 2017 til august 2018 er mængden af affald steget med 92 procent og antal besøg med 38,2 procent. Derfor skiftes fra forsøgs- til permanent ordning.

Succesen er ikke ubetinget, blandt andet bliver mere fejlsorteret eller placeres ved siden af containerne i dag end i starten.

Da pladsen er selvbetjent, men ikke ubemandet, fanger genbrugsvejlederne noget af det fejlsorterede og kan vejlde og anvise til de rette containere, oplyser Annette Vangslev, leder af affald i Fors.

Det største problem er snyd med erhvervsaffald.

- Pladsen i Jernløse er papegøjepladebilernes foretrukne plads, mens der stort set ikke er nogen, der udfylder postkort med oplysning om erhvervsaffald. Vi overvåger pladsen og kan se, nogle kommer flere gange om ugen, siger hun til Nordvestnyt mandag,

Løsningen på fejlsortering kan være endnu bedre skiltning, løsningen på den manglende betaling for erhvervsaffald kunne være at vende bevidsbyrden.

Alle med papegøjeplader skal betragtes som erhvervskunder. Private, der har papegøjeplader skal så søge om fritagelse, tilføjer Annette Vangslev.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk