24. marts 2019
Det kan godt gå vildt for sig i 2. Z på Elverdamsskolen i Tølløse, men efter at hunden Selena er blevet »hjælpelærer«, går det lidt nemmere. Her hygger Selena og fire elever sig sammen med Elisabeth Meinild.Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Det kan godt gå vildt for sig i 2. Z på Elverdamsskolen i Tølløse, men efter at hunden Selena er blevet »hjælpelærer«, går det lidt nemmere. Her hygger Selena og fire elever sig sammen med Elisabeth Meinild.Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selena er Sjællands første skolehund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selena er Sjællands første skolehund
Opdateret 03. oktober 2015 kl. 07:36
Holbæk - 03. oktober 2015 kl. 07:06
Af Anders Tilsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Elverdamsskolen i Tølløse har de seks elever i specialklassen 2. Z fået en lidt speciel »hjælpelærer«.

Hun hedder Selena, er fem år gammel og er en hund af racen sort spids. Selena er en af blot fem skolehunde i landet, og den første på Sjælland.

Ideen med skolehunde er, at de skaber ro og tryghed og øger koncentrationen hos elever med særlige behov såsom børn med ADHD.

Det var lærer i 2. Z og »mor« til Selena, Elisabeth Meinild, der i begyndelsen af året, læste om den nye mulighed for at uddanne sig til skolehundeekvipage. Og Elverdamsskolen sagde ja tak til at betale for uddannelsen.

- Siden Selena begyndte at komme med i skole, har jeg tydeligt kunnet mærke, at eleverne bliver mere rolige, når hun er i nærheden. Der er en særlig kobling mellem dem og hunden, og når de kan sidde med Selena, går det lidt nemmere, siger Elisabeth Meinild til dagbladet Nordvestnyt.

Selena begyndte at komme med i skole nogle få dage om ugen kort før sommerferien og efter en barselsorlov, er den nu med i skole fire dage om ugen. De otte-ni-årige elever i 2. Z er mere end glade for deres nye hjælpelærer.

- Selena er dejligt blød, og jeg kan godt lide at sidde og ae hende, mens jeg læser, siger Mathias, imens Rune fortsætter.

- Og hun er rigtig god at lege med.

Det er langt fra kun eleverne fra 2. Z på skolen i Tølløse, der kan lege med Selena. For hunden er ofte med i en anden specialklasse, ligesom den bliver luftet i frikvartererne.

Det er skolelærer fra Skive, Rikke Espersen, og den kendte hundetræner Irene Jarnved fra Mørkøv, der i virksomheden skolehunden.dk står for at uddanne skolehunde. Det begyndte de med i foråret, og i november begynder det næste hold, som er fyldt op.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk