14. oktober 2019
Over 100 borgere var i aftes samlet i gymnastiksalen på Sdr. Jernløse Lilleskole for at fejre, at et stort flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse nu har besluttet at stemme nej til at placere et biogasanlæg ved Snævre. Foto: René Bang
Over 100 borgere var i aftes samlet i gymnastiksalen på Sdr. Jernløse Lilleskole for at fejre, at et stort flertal i Holbæk Kommunalbestyrelse nu har besluttet at stemme nej til at placere et biogasanlæg ved Snævre. Foto: René Bang
Foto: René Bang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sejr i biogas-sag blev fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejr i biogas-sag blev fejret
Holbæk - 15. maj 2019 kl. 11:37
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I aftes sprang champagne­propperne på Sdr. Jernløse Lilleskole, da mere end 100 borgere markerede glæden over, at de undgår et biogasanlæg i området. Der holdes en større fest i denne weekend eller den næste. På Facebook udtrykkes der stor glæde over, at der nu er et sikkert flertal imod den foreslåede placering med meldingen om, at S, DF og SF stemmer nej, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

arrow Læs også: Holbæk dropper biogas-anlæg

Karina Moll Ravn, der er formand for Regstrup Natur- og Miljøforening, fortæller, at foreningen fortsætter trods den aktuelle sejr.

- Vores formålsparagraf er blandt andet at bekæmpe miljøgener fra biogasanlæg i Holbæk Kommune, og vi har fået masser af støtte fra andre steder i kommunen. Hvis der foreslås en alternativ placering, lader vi ikke folk i stikken. Der er lagt op til en helhedsplan for den grønne omstilling i kommunen, og det vil vi gerne give input til. Vi er ikke imod biogas, men en kapacitet på 500.000 tons biomasse årligt er alt, alt for stort, siger Karina Moll Ravn.

Formanden for klima- og miljøudvalget John Harpøth (DF) siger, at det er et helhedsindtryk af den proces, der har været, som har resulteret i, at DF stemmer nej til at placere et biogasanlæg ved Snævre.

- Der er nogle usikkerheder, blandt andet det med lugtenhederne (LE). Selv om vi har fået en skriftlig bekræftelse på, at Nature Energy vil sætte grænsen ned fra fem til to LE, og det bliver ført ind i miljøtilladelsen, så har vi ikke lovgivningen med, hvis lugten alligevel ligger over to LE, siger John Harpøth.

Han tilføjer, at DF hellere end gerne vil biogas, og han håber, at både leverandørerne og Holbæk Kommune vil arbejde videre med det.

- Jeg er da meget ked af, at det ikke blev til noget, siger John Harpøth, som synes i øvrigt, at der indimellem har været en for skinger tone i debatten.

- Det var ikke med til at afgøre, at DF siger nej. Dén tone gider vi bare ikke at høre. Det har ikke påvirket mig til at føle mig presset til den her beslutning. Men vi skal være sikre på de ting, vi laver, siger John Harpøth, der selv har stået i forreste række i skudlinjen, ligesom der har været diverse beskyldninger mod politikerne.

- Det er ligesom at få vitaminpiller om morgenen, det giver fornyet energi for mig. Men konstruktive og gode input og høringssvar respekterer jeg, siger John Harpøth.

Nordvestnyt har spurgt Karina Moll Ravn, hvad hun siger om den »skingre tone«.

- Det har jeg drøftet med ham og flere andre politikere. Selvfølgelig har tonen været skinger, men jeg tror, det skal ses som udtryk for frustration og afmagt, fordi der ikke blev givet svar. Det berettiger ikke til en skinger tone, men jeg kan godt forstå, at nogle har været frustreret, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk