6. august 2020
Julemanden og borgmester Christina Krzyrosiak Hansen hjalp hinanden med at tænde lysene i jueltræet i Ahlgade i Holbæk fredag eftermiddag.
gallery icon

Se billedserie

Julemanden og borgmester Christina Krzyrosiak Hansen hjalp hinanden med at tænde lysene i jueltræet i Ahlgade i Holbæk fredag eftermiddag.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Julemanden tændte lyset i mørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Julemanden tændte lyset i mørket
Holbæk - 22. november 2019 kl. 18:25
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

... fem, fire, tre, to, én.
Som altid var det julemanden, der fredag eftermiddag havde fået tildelt den betroede opgave at tænde juletræet og julebelysningen i Holbæk midtby.

Med hjælp fra et større menneskehav samt borgmester Christina Krzyrosiak Hansen talte manden i rødt ned fra 10.

Og med ét funklede det høje grantræ med alle sine lysende pærer midt på Ahlgade i Holbæk, og markerede, at julen nu for alvor er på vej.

Ankom med »Emma«

Forinden var julemanden ankommet til Holbæk - ikke med rensdyrspand, men fra fra søsiden med det stolte skib »Emma«. Med ombord havde han orkestret The Offbeats, som sørgede for de helt rigtige juletoner.

Inde på kajen i den gamle havn var der tykt af mennesker, som ventede på at sige hej til julemanden og gå med i det traditionsrige optog til torvet i Ahlgade og selve lystændingen.

Blandt de forventningsfulde var tre-årige Jasmin fra Holbæk, som i dagens anledning havde taget en lille fin nissehue på. Hun havde også taget sin far og mor, Klaus og Rikke Mouritsen, med for at hilse på julemanden.

- Jeg glæder mig til at se julemanden, bedyrede Jasmin, som kort efter fik øje på ham i stævnen af Emma, der var på vej ind i havnen.

- Ho, ho, lød det ude fra skibet via de opstillede højttalere på kajen.

Som en sejrende politiker på en valgaften banede julemanden sig kort efter vej gennem folkemængden, og her fik han øje på lille Jasmin.

- Næh se, din hue er næsten magen til min, sagde den hvidskæggede mand, inden han lod sig transportere med Orø Toget til Ahlgade.

Vær der for hinanden

Julemanden havde på havnen følgeskab af borgmesteren, og hun fik lov til at sige nogle ord, inden nedtællingen gik i gang.

- Julen er lyset i mørket, og jeg synes, vi alle skal huske at være gode ved hinanden og ikke lade det hele gå op i stress og jag, sagde Christina Krzyrosiak Hansen og kom med en opfordring.

- Se jer til højre og venstre, om der er nogen i jeres omgangskreds, der har brug for et ekstra julekram. Og er der dét, så sørg for at være der for dem, lød det fra borgmesteren.

Og med de ord in mente satte julemanden gang i nedtællingen til lysenes fest.

Der er kun 32 dage til jul.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk