25. oktober 2020
Der var kø, da 200-00 besøgende skulle ind i den 250 år gamle, men nyrestaurerede staklade på Vognserup Gods.Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Der var kø, da 200-00 besøgende skulle ind i den 250 år gamle, men nyrestaurerede staklade på Vognserup Gods.Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder og video: Hundredvis af gæster løb gods over ende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder og video: Hundredvis af gæster løb gods over ende
Opdateret 18. august 2019 kl. 17:33
Holbæk - 18. august 2019 kl. 17:17
Af Morten D. Christensen

Familien Teisen havde forventet en god håndfuld besøgende, men der kom mellem 200 og 300 ved søndagens åbent hus på Vognserup Gods nær Kundby.

arrow Læs også: Vognserup Gods åbner dørene for alle

Blandt dem var Hanne og Johnny Vallentin fra Dragør, som aldrig havde aldrig hørt om Vognserup Gods, før de lyttede til radioavisen på DR søndag middag.

Og inden der var gået tre timer havde ægteparret efter en rask søndagskøretur fra Amager været en tur rundt i godsets have og lyttet til godejer Hans Christian Teisens indføring i stedets og hans families historie.

- Jeg tænkte, at det da var et besynderligt navn, da de sagde det i radioen. Men vi kan godt lide at køre en tur med et fastlagt mål, og da de fortalte, at der var åbent hus på Vognserup Gods, tog vi en hurtig beslutning og kørte afsted, forklarede Hanne Vallentin efter rundvisningen.

- Og sikke en oplevelse, det har været. Og hvor var han god til at fortælle, tilføjede parret med henvisning til godsejeren.

Det var da også en overvældet Hans Christian Teisen, der godt hjulpet på vej af presseomtale kunne konstatere, at et sted mellem 200 og 300 mennesker dukkede op, da han, hustruen Camilla og parrets tre børn søndag delvist åbnede dørene for offentligheden på Herregårdenes Dag, der blev holdt for første gang.

- Det er meget overvældende. Vi havde nok forventet, at der ville komme seks-syv besøgende, men hvor er det dejligt, at I er kommet så mange, sagde Hans Christian Teisen, der efterfølgende ytrede sig positiv overfor at åbne Vognserup Gods op en anden god gang.

De besøgende søndag fik en rundtur i parken, og bagefter fortalte godsejeren om stedets historie i den nyrestaurerede 250 år gamle staklade. På grund af den store tilstrømning blev der af hensyn til huset ikke åbnet op i hovedbygningen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk