18. juli 2019
Landindvindingen kunne ske omkring den lille lystbådehavn øst for Ny Hage.
gallery icon

Se billedserie

Landindvindingen kunne ske omkring den lille lystbådehavn øst for Ny Hage.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: By kan vokse ud i fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: By kan vokse ud i fjorden
Holbæk - 13. september 2018 kl. 06:28
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune pusler med planer om at lade byområdet vokse en smule ud i vandet ved Holbæk Havn, nærmere bestemt omkring Ny Hage i den østlige del.

Det er dog ikke noget, der kan ske lige om lidt. Et forprojekt ventes at tage et halvt års tid. Projektering og miljøvurdering med henblik på at få tilladelse fra myndighederne ventes at tage cirka to år. Derefter skal der i en ukendt årrække fyldes jord i fjorden.

Foreløbig har den politiske havnegruppe anbefalet, at der arbejdes videre med blandt andet denne idé til byudviklingen i havneområdet. Havnegruppen blev nedsat i april og har deltagelse af repræsentanter for de politiske partier (minus SF) i Holbæk Kommunalbestyrelse.

I det skriftlige materiale til havnegruppens tidligere møde anføres det, at det vil muliggøre en udvidelse af byen. Området kan senere anvendes til boliger eller rekreativt område, og kystsikring kan tænkes ind i projektet.

- Det er ikke nogen stor landindvinding. Det handler om et område fra den lille lystbådehavn øst for Ny Hage og ud til spidsen på hagen, forklarer Michael Suhr (K), der er formand for den politiske havnegruppe.

Han kalder havneområdet for en udviklingsperle.

- Vi har sat os sammen i havnegruppen, hvor vi samler nogle af de gamle projekter op. Vi tager noget af det bedste og ser, hvad det er, vi ønsker, og hvad vi har en chance for at få i gang. Men vi har ikke 200 millioner kroner at putte i det, så vi må lave en prioriteringsliste, siger Michael Suhr.

Ud over landindvindingen er der tre andre initiativer på vej til udvikling i havneområdet. Det ene handler om lukning af deponiet på Ny Hage for i stedet at anvende området til en midlertidig havnepark.

Desuden anbefaler havnegruppen, at lokalplanen for Filmtorvet ændres, så pladsen kan fortsætte som et rekreaktivt område med forskellige aktiviteter. I den gældende lokalplan er området udlagt til bebyggelse, der kan anvendes til offentlige formål, bymæssig erhverv eller boliger.

Endelig har havnegruppen anbefalet, at erhvervsgrundene umiddelbart øst for Filmtorvet inddrages i den videre byudvikling. Derfor skal de eksisterende lejeaftaler opsiges, når de udløber, eller der kan forhandles om afvikling af lejeaftalerne før udløb.

Indtil videre har klima- og miljøudvalget samt økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen haft havnegruppens anbefalinger på som orienteringssager i deres udvalg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk