5. juni 2020
Holbæk Teater satser på at gennemføre årets sommerforestilling i museumsgården til august.
Holbæk Teater satser på at gennemføre årets sommerforestilling i museumsgården til august.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Satser på teater i museumsgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satser på teater i museumsgården
Holbæk - 20. maj 2020 kl. 12:30
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På mandag går prøverne til Holbæk Teaters sommerforestilling »De fedtede fætre på Kærgården« i gang.

Teatret har således efter mange overvejelser besluttet at tage chancen og satse på, at corona-krisen er mere eller mindre overstået, når der er premiere på forestillingen den 8. august.

- Vi tror på, at åbningen af Danmark går hurtigere end planlagt. Så vi har besluttet at starte prøverne og arbejder hen mod en flot premiere den 8. august, fortæller teaterleder Brian Kristensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at meget stadigvæk kan spænde ben for forestillingen.

- Alt, hvad vi foretager os på Holbæk Teater i disse corona-tider, handler om tro og håb. For ingen ved jo noget med sikkerhed, fortæller han.

Holbæk Teater har i lighed med andre kulturinstitutioner i hele landet været lukket ned i forbindelse med corona-krisen.

Derfor glæder teatrets medarbejdere sig til igen at kunne byde gæster velkommen med en forestilling, der kommer til at leve op til forventningerne fra tidligere år.

- Når de fedtede fætre indtager scenen til august, er det med lige så meget spas og løjer, som vores publikum kender det. Det bliver der med garanti ikke lavet om på, lyder det fra Brian Kristensen.

Ny placering af stole
Selv om teaterforestillingen bliver gennemført som planlagt, så bliver det ikke nødvendigvis på den måde, som publikum kender fra forestillinger de tidligere år.

For det kan ikke udelukkes, at der stadigvæk vil være restriktioner for hvor mange mennesker, der må forsamles på én gang.

Så det kan være, at der bliver lukket færre ind i museumsgården per forestilling end tidligere.

Det kan også være, at publikum bliver fordelt rundt i museumsgården på en anden måde end ved forestillingerne de tidligere år.

- En ting er sikkert. Vi følger myndighedernes retningslinjer, så vi sammen kan passe godt på hinanden, siger Brian Kristensen i pressemeddelelsen.

Traditioner holdes i hævd
Det er efterhånden blevet en tradition, at Flemming Jensen leverer manuskriptet til Holbæk Teaters sommerforestillinger.

Og sådan bliver det også i år med »De fedtede fætre fra Kærgården«, hvor han tager Morten Korchs kendte univers under kærlig behandling.

En anden genganger til årets forestilling bliver Joy-Maria Frederiksen, der ligesom sidste år vil stå for at instruere løjerne.

Hun skal således holde styr på skuespillerne, Elisabeth Von Rosen, Michael Hasselflug, Christian Damsgaard og teaterleder Brian Kristensen.

Derudover medvirker som sædvanlig Folkekoret, der blandt andet består af elever fra 3. årgang på Holbæk Drama College.

Og endelig vil kapelmester Lars Fjeldmose stå for arrangementet af nogle af de mange sange, som er kendt fra diverse Morten Korch-film.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk