21. februar 2020
Kikhøjs målgruppe er børn og unge med alvorlige handicap. De har svært ved at håndtere forandringer, men nu skal de flytte og får en ny virkelighed, fordi socialtilsynet har trukket godkendelsen tilbage på grund af svigt fra Holbæk Kommune.
Kikhøjs målgruppe er børn og unge med alvorlige handicap. De har svært ved at håndtere forandringer, men nu skal de flytte og får en ny virkelighed, fordi socialtilsynet har trukket godkendelsen tilbage på grund af svigt fra Holbæk Kommune.
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sårbare børn og unge rykkes op med rode på grund af svigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sårbare børn og unge rykkes op med rode på grund af svigt
Holbæk - 25. august 2019 kl. 15:01
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fast og kendt hverdag for de børn og unge, der bor og kommer på bo- og aflastningstilbuddet Kikhøj i Holbæk ændres drastisk de næste par måneder. Det er børn og unge med svære handicap, og de har svært ved at håndtere forandringer, nu rykkes de op med rode, og det er ulykkeligt at skulle flytte dem, understreger Julie Becher, chef for læring og trivsel i Holbæk.

Men flytningen er konsekvensen af Socialtilsyn Hovedstadens beslutning om at trække godkendelsen til at drive Kikhøj tilbage på grund af svigt, magtanvendelser og manglende opfølgning af anvisninger. En beslutning, kommunalbestyrelsen ikke vil anke.

- Vi har pligt til at finde det bedste tilbud, der passer til det enkelte barn og den unge efter en konkret og individuel vurdering i samarbejde med pårørende. Men det ændrer ikke ved, at deres virkelighed bliver meget anderledes, Det kan ende med, at børn og unge skal skifte både bosted, aflastningssted og skole, siger Julie Becher til Nordvestnyt lørdag.

Og det er, hvad Holbæk handicap frygter. En så drastisk ændring får store konsekvenser for en gruppe sårbare børn og unge.

Mens der er menneskelige konsekvenser, får lukningen og udflytningen ingen økonomiske konsekvenser ifølge dagsordenen til socialudvalgets møde mandag.

Hvordan det er muligt, kan socialudvalgets medlemmer få at vide på mødet, hvor de orienteres om køreplanen for afvikling, placering af børn og unge og omplacering af medarbejdere.

Kikhøj lukker 30. november, og så længe der er børn og unge, skal stedet fungere på bedste måde, og der er fokus på beboerne i en usikker tid med forberedelse til flytning og afvikling, forsikrer Julie Becher.

Opgaven er at få antal beboere og medarbejdere med de rette kompetencer til at gå op, og det er svært, erkende hun.

- Der kan opstå tidspunkter med for få eller for mange medarbejdere, hvis én rejser, eller en beboer flytter. Nogle har allerede fået nyt job, og andre søger. Vi ansætter ikke personale for så kort en periode, men vil prøve at låne medarbejdere fra andre botilbud,, fastslår hun.

Hun har forståelse for, nogle vælger at finde andet arbejde, selv om udmeldingen er, at medarbejderne får tilbudt en stilling inden for deres overenskomst - hvis der er en ledig stilling, inden høringsperioden er udløbet.

Hovedudvalget skal godkende køreplanen den 3. september, og 5. september orienteres medarbejderne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk