22. januar 2019
Sagen fra Tølløse, hvor en sosu-assistent gav en 86-årig kvinde sovepiller og stjal fra hende, fører nu formentligt til et krav om straffeattester ved nyansættelser i kommunens ældrepleje.
Sagen fra Tølløse, hvor en sosu-assistent gav en 86-årig kvinde sovepiller og stjal fra hende, fører nu formentligt til et krav om straffeattester ved nyansættelser i kommunens ældrepleje.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røveri-dømt sosu-assistent havde flere domme bag sig: Politikere klar med nyt krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røveri-dømt sosu-assistent havde flere domme bag sig: Politikere klar med nyt krav
Opdateret 17. august 2018 kl. 13:31
Holbæk - 17. august 2018 kl. 12:59
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag blev 46-årige Gitte Dorte Kristensen ved Retten i Holbæk idømt to et halvt års ubetinget fængsel for blandt andet røveri og vold af særlig farlig karakter begået mod en 86-årig kvinde fra Tølløse i februar i år.

arrow Læs også: Røveri-dom til sosu-assistent står ved magt

Hun var ansat som sosu-assistent i Holbæk Kommunes hjemmepleje, og det var den stilling, hun udnyttede til at bytte nogle af den 86-åriges normale piller ud med to sovepiller. Dermed faldt den ældre kvinde i dyb søvn, og den 46-årige kunne stjæle 100 kroner fra hendes pung.

Hun blev også fundet skyldig i at have forsøgt samme fremgangsmåde mod den samme kvinde få dage senere. Og endelig blev hun dømt for to tilfælde af tyveri mod den 86-årige og en 72-årig kvinde også fra Tølløse i marts sidste år i hendes hjem.

Men torsdagens dom var ikke den 46-årige kvindes første. I forvejen havde hun tre domme for blandt andet dokumentfalsk og mandat­svig bag sig, og de tidligere domme giver næring til den aktuelle debat om krav om straffeattest ved nyansættelser i ældreplejen i Holbæk Kommune.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Sidst på måneden skal ældre- og sundhedsudvalget behandle et forslag fra udvalgsformand Jeppe Jakobsen (DF), der ønsker obligatorisk krav om straffeattest, som man også kender fra børneområdet.

- Havde vi haft krav om straffeattest tidligere, var denne person aldrig blevet ansat i hjemmeplejen. Det kan vi ikke ændre på nu, men vi kan se fremad og sikre, at borgerne kan have tillid til de personer, der kommer i deres hjem, siger Jeppe Jakobsen til Nordvestnyt.

Udvalgsmedlem og Radikale Venstres gruppeformand, Emrah Tuncer, bakker op.

- Jeg støtter forslaget, men vi skal finde en balance, hvor vi ikke udelukker alle med en plet på straffeattesten. Der skal være mulighed for at få en ny chance, men jeg kan ikke her og nu definere grænsen, siger Tuncer.

Mogens Justesen (S) har endnu ikke gjort sin holdning helt op, men han hælder til at støtte forslaget.

- Det giver mening at se en straffeattest, for det kan være med til at give tryghed for, hvem der kommer i borgerens private hjem. Vi skal have gode argumenter for ikke at indføre krav om straffeattest, siger Mogens Justesen.

Carsten Andersen (V), der både er medlem af udvalget og sit partis gruppeformand, oplyser, at også Venstre støtter forslaget.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra udvalgsmedlem Leif Juhl (EL).

arrow Kvinde dømt for sovepille-røveri mod 86-årig
16. august 2018 kl. 13:47 Opdateret: kl. 14:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk