21. juli 2019
Holbæk Rideklub har ondt i økonomien. Så ondt at klubben med stor sandsynlighed må lukke.Foto: Jørgen Juul
Holbæk Rideklub har ondt i økonomien. Så ondt at klubben med stor sandsynlighed må lukke.Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rideklub er tæt på at lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rideklub er tæt på at lukke
Holbæk - 02. marts 2019 kl. 10:03
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi lukker med stor sandsynlighed.

Sådan lyder det fra Dorte Hougaard, der er formand for Holbæk Rideklub, som holder til på Ladegårdsalleen i den sydlige del af Holbæk.

En samlet gæld på tre millioner kroner, nedslidte stalde og en ridehal med hul i taget betyder, at det efterhånden er blevet umuligt at få enderne til at hænge sammen.

- Bestyrelsen og andre har virkelig brugt mange timer på at redde vores klub, men nu må vi se i øjnene, at det er blevet for svært, fortæller Dorte Hougaard.

Holbæk Rideklub, der har cirka 65 medlemmer, havde tidligere på ugen generalforsamling, og her besluttede den samlede bestyrelse at gå af.

- Derfor bliver der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling om nogle uger, hvor vi skal have valgt en ny bestyrelse. Men det kommer næppe til at ske, fortæller Dorte Hougaard.

Og uden bestyrelse er der ingen klub.

Holbæk Rideklub er over 100 år gammel, og den store gæld, som bestyrelsen og de nuværende medlemmer trækker rundt med, stammer først og fremmest fra 1990, hvor rideklubben gik konkurs, efter at der var blevet optaget lån til nyt byggeri. Denne gæld bliver stadig større og større.

Ud af klubbens regnskab kan det ses, at der sidste år løb renter på for 90.000 kroner, men at der samtidig kun blev afdraget 36.000 kroner på den samlede gæld.

Klubbens vigtigste indtægt kommer fra pensionærerne. Det vil sige lejeindtægter fra de heste, som står opstaldet i klubben.

Men med henblik på situationen har de fleste hesteejere allerede valgt at flytte deres heste til stalde i Vipperød og Ågerup.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk