13. november 2019
Medarbejderne i Retten i Holbæk har haft it-problemer de seneste dage, efter at en opdatering i weekenden ikke gik, som den skulle
Medarbejderne i Retten i Holbæk har haft it-problemer de seneste dage, efter at en opdatering i weekenden ikke gik, som den skulle
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retten ramt af it-problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten ramt af it-problemer
Opdateret 16. oktober 2019 kl. 16:11
Holbæk - 16. oktober 2019 kl. 15:29
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagsbehandlingen i Retten i Holbæk har været midlertidigt forsinket i flere dage, efter at en it-opdatering i weekenden slog fejl.

arrow Læs også: Retten i gang med at indhente det forsømte

Ingen retssager er blevet aflyst, men hvis det trækker ud med at få systemerne i gang igen, bliver der problemer, konstaterer Jeanette Jonstrup, som er administrations- og sekretariatschef ved Retten i Holbæk.

Hun forklarer, at der i weekenden blev lavet en central opdatering af retternes it-systemer. Den første test sagde, at alt var i orden, men i løbet af mandagen opdagede man, at nogle systemer gik meget langsomt, og andre gik slet ikke.

- Sagssystemerne har været utilgængelige for rettens medarbejdere, så it-folkene centralt kunne komme ind og lede efter fejlen. Meldingen, vi har fået i dag, onsdag, er, at der er ved at være styr på tingene igen. Nogle steder i landet har man fået adgang igen, fortæller Jeanette Jonstrup.

De it-systemer, som har været i uorden, gælder både straffe-, skifte og auktionssager, ligesom fogedsystemet har været ramt.

- Vi bruger blandt andet systemerne, når vi skal forberede sager, ligesom vi efter en retssag skal have ført resultatet ind og sendt til relevante parter og myndigheder. I en kort periode er det ikke det store problem for afviklingen af retssager, men hvis det skulle trække ud i længere tid, får vi svært ved at afvikle sagerne, fordi vi skal bruge systemerne op til en retssag, siger Jeanette Jonstrup og tilføjer:

- Men heldigvis ser det ud til, at der er en løsning på vej, så alle systemer kommer op at køre igen.

Retten i Holbæk har i øvrigt i dag orienteret retskredsens advokater og anklagemyndigheden om, at rettens medarbejdere kun delvist har kunnet løse deres opgaver ugens første dage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk