5. juni 2020
Medarbejderne i Retten i Holbæk har haft it-problemer de seneste dage, efter at en opdatering i weekenden ikke gik, som den skulle
Medarbejderne i Retten i Holbæk har haft it-problemer de seneste dage, efter at en opdatering i weekenden ikke gik, som den skulle
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retten ramt af it-problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten ramt af it-problemer
Opdateret 16. oktober 2019 kl. 16:11
Holbæk - 16. oktober 2019 kl. 15:29
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagsbehandlingen i Retten i Holbæk har været midlertidigt forsinket i flere dage, efter at en it-opdatering i weekenden slog fejl.

arrow Læs også: Retten i gang med at indhente det forsømte

Ingen retssager er blevet aflyst, men hvis det trækker ud med at få systemerne i gang igen, bliver der problemer, konstaterer Jeanette Jonstrup, som er administrations- og sekretariatschef ved Retten i Holbæk.

Hun forklarer, at der i weekenden blev lavet en central opdatering af retternes it-systemer. Den første test sagde, at alt var i orden, men i løbet af mandagen opdagede man, at nogle systemer gik meget langsomt, og andre gik slet ikke.

- Sagssystemerne har været utilgængelige for rettens medarbejdere, så it-folkene centralt kunne komme ind og lede efter fejlen. Meldingen, vi har fået i dag, onsdag, er, at der er ved at være styr på tingene igen. Nogle steder i landet har man fået adgang igen, fortæller Jeanette Jonstrup.

De it-systemer, som har været i uorden, gælder både straffe-, skifte og auktionssager, ligesom fogedsystemet har været ramt.

- Vi bruger blandt andet systemerne, når vi skal forberede sager, ligesom vi efter en retssag skal have ført resultatet ind og sendt til relevante parter og myndigheder. I en kort periode er det ikke det store problem for afviklingen af retssager, men hvis det skulle trække ud i længere tid, får vi svært ved at afvikle sagerne, fordi vi skal bruge systemerne op til en retssag, siger Jeanette Jonstrup og tilføjer:

- Men heldigvis ser det ud til, at der er en løsning på vej, så alle systemer kommer op at køre igen.

Retten i Holbæk har i øvrigt i dag orienteret retskredsens advokater og anklagemyndigheden om, at rettens medarbejdere kun delvist har kunnet løse deres opgaver ugens første dage.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk