22. oktober 2021
Claus »Moffe« Nielsen er hovedtiltalt i sagen om fremstilling og salg af cannabisolie. Sagen kører i oktober og november ved Retten i Holbæk.
Claus »Moffe« Nielsen er hovedtiltalt i sagen om fremstilling og salg af cannabisolie. Sagen kører i oktober og november ved Retten i Holbæk.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regnefejl kan få betydning for straffen i Moffe-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnefejl kan få betydning for straffen i Moffe-sagen
Opdateret 02. november 2017 kl. 08:36
Holbæk - 31. oktober 2017 kl. 09:49
Af Morten D. Christensen

ARTIKLEN ER OPDATERET TORSDAG DEN 2. NOVEMBER 2017 MED EN MERE FYLDESTGØRENDE VERSION.

arrow Læs også: Moffe-sag udsat efter dødsfald: Uvist hvornår sagen fortsætter

På fjerdedagen af retssagen om fremtilling og salg af cannabisolie - den såkaldte Moffe-sag - blev anklageskriftet tirsdag justeret i en retning, der er mere favorabel for sagens fem tiltalte.

Hvor de hidtil har været tiltalt for at have anvendt mindst 124 kilo marihuana til fremstilling af cannabisolien, mener anklagmyndigheden nu, at tiltalen retteligt bør lyde på »ikke under 92,004 kilo marihuana«.

Det er med andre ord en nedjustering af mængden af ulovligt euforiserende stof med cirka en fjerdedel.

Ifølge anklager Lise Frandsen skyldes berigtigelsen af anklageskriftet, at Midt- og Vestsjællands Politi og anklagemyndigheden har anvendt en forkert omregningsmetode i udregningen af, hvor meget marihuana der er blevet brugt til at fremstille den mængde cannabisolie, som er blevet solgt via blandt andet hjemmesiden www.moffes.com.

I den oprindelige udregning har politiet taget udgangspunkt i, at 10 kilo marihuana giver et udbytte på ét kilo cannabis-råolie.

Men det skulle retteligt være én liter råolie, og på grund af oliens massefylde vejer én liter ikke ét kilo.

Dermed lander udgangspunktet for produktionen på lige godt 92 kilo i stedet for godt 124 kilo.

Den forkerte beregning er ifølge Lise Frandsen opstået, fordi Claus »Moffe« Nielsen under en afhøring har forklaret, at marihuanaen gav et udbytte på 10 procent cannabis-råolie.

Claus Nielsen bekræfter udlægningen.

- Det har været politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at der blev talt om mængder i kilo, og det har ligget til grund for mængderne i anklageskriftet, siger Lise Frandsen til dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Misforholdet blev konstateret i forbindelse med Claus Nielsens forklaring i retten i sidste uge, hvor det blev klart, at han talte om mængden i liter.

På den baggrund fremlagde anklagemyndigheden tirsdag så den nye beregning, der nedjusterer mængden af marihuana med cirka en fjerdedel.

Ikke overraskende modsatte ingen af forsvarerne for sagens fem tiltalte sig nedjusteringen i anklageskriftet. Skulle en eller flere af de tiltalte blive fundet skyldige i overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelse, spiller mængden af ulovligt stof ind på udmålingen af straffen.

- En nedjustering med 30 kilo betyder alt andet lige, at straffen må gå markant ned, siger Erbil Kaya, forsvarsadvokat for Claus Nielsen.

Han ville tirsdag ikke forholde sig til en konkret længde på straffen, og forsvarets hovedfokus under sagen er da også at få frikendt de fem tiltalte for overtrædelse af narkotikalovningen.

Også anklager Lise Frandsen mener, at det potentielt kan få betydning for strafudmålingen, men heller ikke hun vil på nuværende tidspunkt spekulere i, hvad det konkret kan få af betydning.

Forsvaret mener i øvrigt fortsat, at anklagemyndigheden ikke har lavet en fuldstændig korrekt beregning af mængderne, og det vil de gå nærmere ind i, når sagen fortsætter på mandag.

Det er dog kun nogle få kilo, der skiller parterne, siger Claus Nielsen til Nordvestnyt onsdag.

arrow »Moffe« efter anke: - Jeg er ærgerlig over det
08. december 2017 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:41
arrow »Moffe« skal en tur i landsretten
07. december 2017 kl. 17:12 Opdateret: kl. 08:03
arrow Video: »Moffe« efter dom: Det har været det hele værd
23. november 2017 kl. 15:51 Opdateret: kl. 15:51
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk