17. oktober 2019
Frem med snobrødene. Vest­sjællands Brand­væsen ophæver fra i dag, tirsdag, klokken 18 det afbrændingsforbud, der har været i kraft siden 4. juli.
Frem med snobrødene. Vest­sjællands Brand­væsen ophæver fra i dag, tirsdag, klokken 18 det afbrændingsforbud, der har været i kraft siden 4. juli.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regn slukker bål-forbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regn slukker bål-forbud
Holbæk - 14. august 2018 kl. 10:54
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 41 dage med forbud mod at tænde meget andet end grillen hjemme på terrassen, kan vestsjællænderne igen finde tændstikkerne frem og sætte ild til lejrbålet eller gå i krig med ukrudtsbrænderen.

arrow Læs også: Så travlt havde brandvæsnet i sommer

Med virkning fra i dag, tirsdag, klokken 18 ophæver Vestsjællands Brandvæsen nemlig afbrændingsforbuddet, der blev indført 4. juli på grund af risikoen for brande i den knastørre natur.

Det oplyser beredskabschef Lasse E. Hansen til dagbladet Nordvestnyt.

- Det betyder, at vi vender tilbage til de normale regler for afbrænding. I den forbindelse skal borgerne være opmærksomme på, at der er lokale forskelle i reglerne for eksempelvis afbrænding af haveaffald, siger Lasse E. Hansen.

Det er de seneste dages regn, der har sendt den landsdækkende tørke på retur, og ifølge DMI's tørkeindeks er risikoen for tørke nu væsentligt mindre end for bare en uge siden. Dermed er risikoen for naturbrande også mindsket markant.

- Der er grund til at rose borgerne for den måde, de har håndteret forbuddet på. Der har stort set ikke været brande, der skyldes uforsigtighed, og vi har været forskånet for meget store naturbrande, konstaterer Lasse E. Hansen.

I løbet af i går og i dag har hovedparten af landets kommuner ophævet afbrændingsforbuddene. De første kommuner indførte allerede afbrændingsforbud i juni, men først i begyndelsen af juli var tørken så alvorlig her på egnen, at Vestsjællands Brandvæsen også så sig nødsaget til at tage det usædvanlige skridt.

Forbuddet har omfattet alle fem kommuner i Vestsjællands Brandvæsen - Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Sorø og Lejre.

Sommeren 2018 har da også budt på travlhed for brandfolkene. Vestsjællands Brandvæsen har endnu ikke de præcise tal for antallet af udrykninger i juli, men Lasse E. Hansen er ikke i tvivl om, at de er højere end normalt.

- Vi har kørt til rigtig mange brande, og jeg vil tro, at vi har haft tre gange så mange, som vi plejer i juli, vurderer beredskabschefen.

arrow Naturbrand hurtigt slukket
06. august 2018 kl. 14:41 Opdateret: kl. 14:04
arrow Markbrande: Landmænd begrænser skaderne
27. juli 2018 kl. 18:03 Opdateret: kl. 16:13
arrow Mange markbrande
25. juli 2018 kl. 20:00 Opdateret: kl. 20:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk