19. april 2019
Fisk i tusindevis er, ifølge Tuse Å?s Ørredsammenslutning, døde som følge af udslippet af bioslam ved Torbenfeldt forrige torsdag. Foto: Tuse Å?s Ørredsammenslutning
Fisk i tusindevis er, ifølge Tuse Å?s Ørredsammenslutning, døde som følge af udslippet af bioslam ved Torbenfeldt forrige torsdag. Foto: Tuse Å?s Ørredsammenslutning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Redegørelse om forurening og fiskedød er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redegørelse om forurening og fiskedød er på vej
Holbæk - 18. september 2018 kl. 20:13
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune afventer stadig en redegørelse for den aktuelle situation i området ved vandløbet Møllerenden nær Torbenfeldt Gods og videre ud i Tuse Å-systemet, der torsdag den 6. september blev ramt af en større forurening.

arrow Læs også: Fjernelse af slam stadig i gang

En større mængde bioslam, der skulle have spredt ud som gødning på markerne, lækkede ved en fejl fra en slange og løb ud i områdets vandløb og slog mange fisk ihjel.

Egentligt skulle redegørelsen, som kommunen har bestilt hos firmaet Dansk Miljørådgivning, have været klar i slutningen af sidste uge, men den er endnu ikke helt klar.

- Vi har set et udkast, men vi har haft brug for at spørge til nogle ting, og derfor er den endelige redegørelse ikke landet hos os endnu. Jeg forventer dog, at vi får den inden længe, siger Birgitte Wendelboe, afdelingsleder i Holbæk Kommunes miljøafdeling.

Thorslunde Maskinstation har påtaget sig ansvaret for udslippet, og har fået påbud om at bringe naturen tilbage til før uheldet.

arrow Alle fisk døde: Ansvarlig for stort slamudslip er fundet
12. september 2018 kl. 11:11 Opdateret: kl. 12:32
arrow Udslip har udslettet alt liv i Tuse Å
11. september 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Døde fisk efter udslip
07. september 2018 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk