27. september 2020
Politiet ransagede torsdag 18 forskellige adresser i fire politikredse i forbindelse med en verserende konflikt mellem to rockergrupperinger. Billedet er taget i anden sammenhæng.
Politiet ransagede torsdag 18 forskellige adresser i fire politikredse i forbindelse med en verserende konflikt mellem to rockergrupperinger. Billedet er taget i anden sammenhæng.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ransagning mod lokal rocker-adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ransagning mod lokal rocker-adresse
Holbæk - 14. august 2020 kl. 11:13
Af Morten D. Christensen

En talstærk politistyrke ransagede torsdag en ejendom i Industriparken i Jyderup. Det skete som led i en stor, koordineret politiaktion flere steder på Sjælland og i København rettet mod det, politiet i en pressemeddelelse betegner som »to kriminelle grupperinger, der er i konflikt med hinanden«.

arrow Læs også: Flere anholdte efter omfattende politiaktion

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Politiet vil af princip ikke omtale grupperne ved navn, men det er ingen hemmelighed, at ejendommen i Industriparken i Jyderup har forbindelse til rockergruppen Bandidos.

Ifølge Ekstra Bladet viser en aktindsigt hos Rigspolitiet, at netop Bandidos er den ene part i en aktuel konflikt, der indtil videre primært har udspillet sig på den københavnske vestegn, og hvor modparten er rockergruppen Gremium.

Også Bandidos' støttegrupper vurderes ifølge Ekstra Bladet at være en del af konflikten.

Nordvestnyt beskrev sidste efterår, at Cobra MC - en kendt støttegruppe til Bandidos - i hvert fald på det tidspunkt holdt til på Industriparken 31 i Jyderup.

Tilknytning til ejendom

Politiinspektør Mads Helios, leder af specialenheden Særlig Efterforskning Øst, bekræfter over for Nordvestnyt, at ransagningen i Jyderup har sammenhæng med en verserende konflikt.

- Vi har indikationer på, at medlemmer af den ene af grupperingerne har tilknytning til stedet, siger han fredag.

I pressemeddelelsen torsdag sagde Mads Helios, at »vi har foretaget ransagninger på adresser og opholdssteder for de personer, som efter vores opfattelse spiller centrale roller i sammenstødene mellem de to grupperinger«.

Der blev ifølge politiinspektøren ikke fundet våben eller andre ting, der gav anledning til, at nogen personer skal fremstilles i grundlovsforhør.

- Men vi har altid noget ud at kigge de her grupperinger efter i sømmene, siger Mads Helios.

I næste uge tager Retten i Holbæk fat på en sag om drabsforsøg på en 45-årig mand, som med blandt andet en økse blev overfaldet af flere personer ved Gørlev sidste efterår.

En dengang 32-årig mand, der har en kendt tilknytning til Bandidos, blev efterfølgende anholdt i ejendommen i Industriparken i Jyderup. Han er nu tiltalt for drabsforsøget ved Gørlev, skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

arrow Bandekonflikt fører til storstilet politiaktion
13. august 2020 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:04
arrow Politiet har ikke konstateret ny rockerborg
05. oktober 2019 kl. 07:59 Opdateret: kl. 14:04
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk